Návod k vakuovačce

Vakuovačka Vám umožní vzduchotěsně zabalit potraviny jediným dotekem knoflíku. Principem je odstranění vzduchu, které prodlužuje čerstvost potravin a dobu jejich skladování.

Do vakuovaček se používají plastové fólie nebo sáčky. Po vakuovém zabalení můžete potraviny skladovat v ledničce nebo zmrazit v mrazáku. Další výhodou vakuového balení potravin je, že redukuje pachy v ledničce a jejich šíření na jiné potraviny.

Návod:

Z role fólie si vyrobte sáček. Odmotejte z ní dostatek fólie na zabalení potraviny plus několik centimetrů dokola navíc. Položte jeden konec přeložené fólie na svařovací lištu a sklopte víko. Pak zmáčkněte knoflík na svařování. Kontrolní světýlko zhasne, jakmile bude svár hotový.
Totéž zopakujte s dalšími dvěma stranami, čímž vytvoříte sáček.
Do sáčku vložte potravinu. Otevřený konec sáčku položte na svařovací lištu do vakuovačky a sklopte víko. Zatlačte na víko, dokud neuslyšíte cvaknutí. Pak zmáčkněte knoflík na odsátí vzduchu a na svařování.
Když motor vakuovačky vypne, odeberte uzavřený sáček. Uložte ho do ledničky nebo do mrazáku.

Tipy a upozornění:

  • Mokré maso zmrazte několik hodin dopředu, aby se voda z něj při svařování nedostala do sváru.
  • Po uzavření sáčku zkontrolujte, jestli ve sváru nejsou záhyby, které by mohly propouštět vzduch. Pokud najdete záhyb, sáček rozřízněte a znovu uzavřete.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články