Nové technologie, které nám usnadní vaření a pečení

Výrobci domácích spotřebičů, které nám pomáhají v kuchyni při vaření, přicházejí každý rok na trh s novinkami zaměřenými zejména na technologie usnadňující vaření a šetřící časem.

Nové technologie, které nám usnadní vaření a pečení

Salamander

Salamander je ideální přístroj pro gratinování, zapékání a udržování jídel v teplém stavu. To je možné díky tepelnému záření, které na připravovaný pokrm působí shora. V profesionální kuchyni jsou přístroje salamandr zpravidla rozměrné a na pracovní ploše zabírají mnoho místa. Přístroj od Miele je zcela jiný: pokud je vypnutý, prezentuje se pouze svou elegantní, totiž sotva horní stranou z ušlechtilé oceli a ovládacími prvky. Až při zapnutí předvede, co se v něm skrývá.Topný prvek a odkládací plocha na připravovaný pokrm se vysune z pracovní desky. Vzdálenost mezi odstavnou plochou a halogenovým topným tělesem můžete plynule nastavit ve výchozím rozsahu. Přívod tepla nastavíte ve dvanácti úrovních výkonu. Rozměry přístroje jsou 38 × 52 cm.

Nejnovější trendy a technologie

• Barvy černá a bílá - černá zdůrazňuje nadčasovost, jednoduchost a jednotnost designu kuchyňských spotřebičů, dokud bílá je synonymem technické vyspělosti, moderní elegance, jednoduchosti a čistoty.
• Individuální kuchařské centrum - zvolíte si vlastní sestavu speciálních spotřebičů, které nejlépe odpovídají vašemu stylu a temperamentu při vaření (např. COMBISET od Miele, deska Domino s hořákem Wok od Siemens kombinovatelná s jinými druhy ohřevu).
• Inteligentní trouby - vyberou nejlepší možnost přípravy daného jídla. Sem patří i nové funkce:
- AutoPilot - programová automatika, po zadání druhu pokrmu stanoví nejvhodnější typ ohřevu, teplotu a délku vaření. V nabídce je 68 různých programů v závislosti na třídě spotřebiče;

3D horký vzduch Plus a HydroBaking

- inovativní systém průduchů umístěných v zadním panelu umožňuje o 15% intenzivnější ventilaci horkého vzduchu. Funkce HydroBaking je ideální na kynuté těsto, koláče a chléb, protože vlhkost z jídla se v podobě páry znovu využije v troubě; - CookControl - nabízí až 68 automatických programů, myslí i na vaše osobní preference a chuť a umožňuje volbu oblíbeného stupně propečení. - LightControl - intuitivní koncept ovládání centrálním knoflíkem a logicky ve směru čtení jsou umístěna tlačítka a navigují jednotlivými úrovněmi nastavení. Grafický displej zobrazí všechny důležité informace nebo pořadí optimální nastavení.

Hořáky Wok

- zajišťují kvalitnější a šetrnější způsob přípravy jídla. Suroviny dokáží rychle zpracovat pomocí velmi silného plamene, přičemž dochází k menší ztrátě živin.• Senzor pečení Plus - se čtyřmi volitelnými teplotními rozpětím (min, low, med a max) a devíti plně automatickými programy řídí zahřívání varné desky.• Senzor vaření Plus - pro zadní varné zóny automaticky udržuje teplotu v jednom z pěti nastavených teplotních rozmezí a dodává jen tolik energie, kolik je třeba, takže nedochází k nadměrné spotřebě. Umožňuje také nastavit jeden z 9 programů pro přípravu těstovin, rýže, brambor, knedlíků, zeleniny, na ohřev mléka, případně na smažení. • PowerBoost - technologie, která zvýšením výkonu varné zóny urychluje zvýšení potřebné teploty až o polovinu.

Inovativní patentovaný elektronický programovací modul

DirecTOUCH představuje revoluční novinku nové generace sporáků a vestavných trub Gorenje v oblasti dotykového ovládání. Stačí uplatnit tři jednoduché kroky. Po zapnutí trouby si jednoduše vyberte symbol pokrmu, který chcete připravit, a pak jen stiskněte Start. Automatické programy nastaví správnou kombinaci topných těles, teplotu a čas přípravy vybraného pokrmu. Velké a jasně rozeznatelné symboly usnadňují používání trouby a přitom nechávají volnost nastavit všechny parametry vaření podle vašich přání a zkušeností. Oblíbené nastavení si můžete uložit do paměti a jednoduše vyvolat při dalším použití trouby. Dětská bezpečnostní zámek zabraňuje nechtěnému použití trouby a poskytuje přídavnou ochranu před zraněním.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Bramborová metoda zařizování kuchyně

Zařizování kuchyně by se mělo odvíjet od toho, jaké činnosti a v jakém pořadí se zde obvykle provádějí. Z...
více…

Boj o centimetry

Máte malou kuchyň? Opravdu? A není malá jen proto, že od ní chcete víc, než vám může dát? V malých prostorách...
více…

Jak vybrat pohodlnou židli k jídelnímu stolu?

Židle k jídelnímu stolu je důležitou součástí kuchyně nebo jídelny a jedná se o hodně používaný nábytek. Proto...
více…

Kuchyňské dřezy Franke překvapí svou odolností a atraktivním vzhledem

Kuchyňské dřezy jsou neodmyslitelnou součástí kuchyňské linky. Pokud provádíte rekonstrukci či výstavbu kuchyně,...
více…

Granitové dřezy jsou odolné a jen tak je neponičíte

Když se řekne granitový dřez, řada z nás neví, jak vypadá a jaké jsou jeho užitné vlastnosti. Přitom tyto dřezy...
více…

Dřevěné obklady ze starých lodí, kterým naprosto propadnete

Originální, netradiční, s příběhem, tak přesně takto bychom mohli hovořit o dřevěných obkladech, které jsou...
více…

Jak vylepšit svou kuchyň? Mám pro vás zaručené tipy!

Zejména ženy tráví v kuchyni nepředstavitelné množství času, a proto by tato místnost měla patřit k tomu...
více…

Nahradí bambusová brčka konečně ta plastová?

Ve Spojených státech se denně použije více než 500 000 000 plastových brček. A kde skončí většina z nich?...
více…

Otevřená kuchyň potřebuje dobrou organizaci a dostatek úložných prvků

Chcete mít kuchyň vzdušnou a navíc vše ihned po ruce? Tak si vyberte otevřenou variantu. Ale i zde je třeba kuchyňské...
více…

Nerezové police pozvednou vzhled každé kuchyně

Nerezová ocel má své zasloužené místo v moderní kuchyni. A právem. Snadno se udržuje, krásně vypadá a má i dlouhou...
více…