Opatření při výrobě zmrzliny

Ať už připravujete zmrzlinu ve zmrzlinovači nebo ručně, některé techniky zaviní, že zmrzlina nebude mít správnou konzistenci a chuť, jakou má koupená zmrzlina.

Zde se dozvíte, jak tomu předejít a získat lepší výsledky.

Alkohol používejte střídmě

Pokud do zmrzliny přidáváte alkohol, používejte ho střídmě. Řiďte se pravidlem jednoho šálku alkoholu na jeden litr zmrzliny. Příliš mnoho alkoholu způsobí, že se zmrzlina řádně nezmrazí.

Předejděte krystalkům ledu

Aby se na zmrzlině netvořily krystalky ledu, položte na její povrch před zmrazením voskovaný papír nebo folii.

Předejděte různým hustotám

Domácí zmrzlina někdy není tak krémová a hladká, jak byste chtěli, anebo v ní mohou být hrudky. Abyste tomu předešli, smíchejte ingredience opravdu důkladně a zmrzlinu našlehejte (pokud ji připravujete ručně), abyste do ní dostali více vzduchu. Pokud používáte zmrzlinovač, přidáním trochy alkoholu vznikne krémovější konečný výsledek.

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články