Ať už připravujete zmrzlinu ve zmrzlinovači nebo ručně, některé techniky zaviní, že zmrzlina nebude mít správnou konzistenci a chuť, jakou má koupená zmrzlina.
Zde se dozvíte, jak tomu předejít a získat lepší výsledky.
Pokud do zmrzliny přidáváte alkohol, používejte ho střídmě. Řiďte se pravidlem jednoho šálku alkoholu na jeden litr zmrzliny. Příliš mnoho alkoholu způsobí, že se zmrzlina řádně nezmrazí.
Aby se na zmrzlině netvořily krystalky ledu, položte na její povrch před zmrazením voskovaný papír nebo folii.
Domácí zmrzlina někdy není tak krémová a hladká, jak byste chtěli, anebo v ní mohou být hrudky. Abyste tomu předešli, smíchejte ingredience opravdu důkladně a zmrzlinu našlehejte (pokud ji připravujete ručně), abyste do ní dostali více vzduchu. Pokud používáte zmrzlinovač, přidáním trochy alkoholu vznikne krémovější konečný výsledek.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu