Postup výroby zmrzliny

Výroba domácí zmrzliny je příjemná a výsledek chutný. I když zabere dost času, stojí to za to.

Co budete potřebovat:

  • šálek mléka
  • půl šálku cukru krystalu
  • 2 šálky husté šlehačky
  • ½-2 lžičky vanilkového extraktu
  • vzduchotěsnou mísu, nejlépe kovovou
  • elektrický mixér (ponorný)

Návod:

  1. Mléko s cukrem smíchejte v míse ponorným elektrickým mixérem nastaveným na nízkou rychlost. Mixujte 1-2 minuty, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Vypnutým ponorným mixérem do směsi přimíchejte smetanu a vanilkový extrakt. Je potřeba je pouze smíchat, ne příliš našlehat.
  3. Mísu dobře zavřete a dejte asi na hodinu do ledničky.
  4. Vyjměte směs z ledničky a dejte ji asi na půl hodiny do mrazáku.
  5. Vyjměte směs z mrazáku, otevřete vzduchotěsné víko a mixujte elektrickým mixérem dokud nebude krémová. Oškrabujte přitom stěny mísy.
  6. Nádobu opět vzduchotěsně uzavřete a dejte asi na 40 minut do mrazáku.
  7. Vyjměte směs z mrazáku, otevřete, a znovu mixujte elektrickým mixérem, dokud nebude krémová. Oškrabujte přitom stěny mísy.
  8. Opakujte kroky 6-7 (zmrazit a mixovat) ještě třikrát. Celá příprava bude trvat něco přes 3 hodiny.

Tipy a upozornění:

  • Mixování zmrzliny mezi zmrazováním můžete vynechat, ale výsledkem bude tužší zmrzlina.
  • Můžete přidat vlastní příchutě a doplňky, ale ne dřív jak v posledním stádiu mixování a zmrazování, aby neklesly ke dnu. Skvělým doplňkem je mj. ovocná náplň do amerických koláčů.
  • Nikdy nejezte příliš velké množství zmrzliny, můžete onemocnět.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články