Postup výroby zmrzliny 
    
	
	Výroba domácí zmrzliny je příjemná a výsledek chutný. I když zabere dost času, stojí to za to.
    
    
	
	Co budete potřebovat:
	- 
		šálek mléka
 
	- 
		půl šálku cukru krystalu
 
	- 
		2 šálky husté šlehačky
 
	- 
		½-2 lžičky vanilkového extraktu
 
	- 
		vzduchotěsnou mísu, nejlépe kovovou
 
	- 
		elektrický mixér (ponorný)
 
	Návod:
	- 
		Mléko s cukrem smíchejte v míse ponorným elektrickým mixérem nastaveným na nízkou rychlost. Mixujte 1-2 minuty, dokud se cukr nerozpustí.
 
	- 
		Vypnutým ponorným mixérem do směsi přimíchejte smetanu a vanilkový extrakt. Je potřeba je pouze smíchat, ne příliš našlehat.
 
	- 
		Mísu dobře zavřete a dejte asi na hodinu do ledničky.
 
	- 
		Vyjměte směs z ledničky a dejte ji asi na půl hodiny do mrazáku.
 
	- 
		Vyjměte směs z mrazáku, otevřete vzduchotěsné víko a mixujte elektrickým mixérem dokud nebude krémová. Oškrabujte přitom stěny mísy.
 
	- 
		Nádobu opět vzduchotěsně uzavřete a dejte asi na 40 minut do mrazáku.
 
	- 
		Vyjměte směs z mrazáku, otevřete, a znovu mixujte elektrickým mixérem, dokud nebude krémová. Oškrabujte přitom stěny mísy.
 
	- 
		Opakujte kroky 6-7 (zmrazit a mixovat) ještě třikrát. Celá příprava bude trvat něco přes 3 hodiny.
 
	Tipy a upozornění:
	- 
		Mixování zmrzliny mezi zmrazováním můžete vynechat, ale výsledkem bude tužší zmrzlina.
 
	- 
		Můžete přidat vlastní příchutě a doplňky, ale ne dřív jak v posledním stádiu mixování a zmrazování, aby neklesly ke dnu. Skvělým doplňkem je mj. ovocná náplň do amerických koláčů.
 
	- 
		Nikdy nejezte příliš velké množství zmrzliny, můžete onemocnět.
 
    
	
      
    
    	Autor: Lenka Kostková