Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby.

S domácí pekárnou budete mít ten luxus moct používat vlastní recepty na chleba místo standardních receptů, podle kterých se obvykle peče chléb ze supermarketu. Návod na používání domácí pekárny se může trochu lišit podle výrobce, ale většina domácích pekáren funguje stejných základním způsobem. Většina rozdílů v návodu bude způsobena konkrétním receptem, kterým se řídíte. Nejběžnější je recept na tradiční bílý chléb.

Co budete potřebovat:

  • šálek na odměřování
  • kávovou lžičku
  • 1 a 1/3 šálku vody
  • 4 lžičky másla
  • 2 lžičky soli
  • 4 šálky chlebové mouky
  • 4 lžičky sušeného mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 lžičky rychle kynoucích kvasnic

Návod:

  1. Z domácí pekárny vyjměte pečicí nádobu.
  2. Do pečicí nádoby dejte 1 a 1/3 šálku vody, 4 lžičky másla, 4 šálky chlebové mouky, 2 polévkové lžíce cukru, 4 lžičky sušeného mléka a 2 lžičky soli. Nemíchejte je, pekárna to udělá za Vás.
  3. Do hromádky mouky udělejte prstem důlek a do něj nasypte dejte2 lžičky kvasnic. Dávejte přitom pozor, aby kvasnice nepřišly do styku s tekutými ingrediencemi.
  4. Vložte pečicí nádobu do pekárny.
  5. Zavřete dvířka pekárny a zapojte ji do zásuvky.
  6. Řiďte se manuálem k pekárně, protože tlačítka a volby se mohou lišit. Podle návodu v manuálu si zvolte barvu kůrky. Zmačknutím tlačítka pekárnu spusťte. Asi za 3 hodiny (podle modelu Vaší pekárny) se domácí pekárna vypne, až bude chleba hotový.
  7. Co nejdříve po upečení vyjměte chleba z pekárny, aby si uchoval čerstvost. 
 

comments powered by Disqus


Podobné články


O domácích pekárnách

Domácí pekárny jsou spotřebiče specializované na přípravu těsta a pečení chleba, takže si v nich můžete...
více…

Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…

Péče o domácí pekárnu

Mnoho lidí rádo peče domácí chleba a investuje proto do domácí pekárny (chlebovače). Domácí pekárny bývají...
více…