Různá použití domácí pekárny

Domácí pekárna dokáže víc než jen vytvořit bochník chleba.

Pokud máte pekárnu s více programy, můžete na přípravu v ní přizpůsobit Vaše domácí recepty na chleba či jiné pečivo, na koláče, sladké pečivo z kynutého těsta, chuťovky, anebo připravovat marmelády.

Pochoutky

V domácí pekárně v programu na těsto můžete připravit těsto na šneky, buchty nebo preclíky. Poté je ručně vytvarujte a pečte v běžné troubě.

Programy

Některé modely mají také program na přípravu marmelád. Vezměte 2 šálky čerstvého ovoce, 1 šálek cukru, přidejte 1 kávovou lžičku ovocného pektinu a 2 lžičky vody. Výslednou marmeládu nechejte vychladnout a pak dejte do ledničky, kde vydrží až 3 týdny.

Tortilly

Tortilly můžete připravit podle receptu na tortilly nebo podle receptu na bílý chléb. Až skončí program na přípravu těsta, rozválejte těsto, vykrajujte z něj kruhy a ty pak upečte po obou stranách na pánvi.

Svačiny

V domácí pekárně připravíte těsto, ze kterého pak vytvoříte plněné šátečky nebo zapečené sendviče. Rozválejte těsto na velký čtverec, nakrájejte, naplňte, přehněte a nechejte nakynout. Pečte 30-40 minut v troubě při 180 °C.

Pizza

Můžete také zkusit pizzu. Připravte v pekárně podle receptu těsto. Když program skončí, rozválejte těsto dokulata, přidejte suroviny podle chuti a dejte péct do trouby.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články