Samočištění mixéru

Mixéry se obtížně čistí ručně, protože mívají naspodu spoustu prohlubenin a rýh. Naštěstí jsou ale perfektně navržené na samočištění.

Jsou vodotěsně a mají vlastní vestavěný pohon. Potřebujete pouze horkou vodu, čisticí prostředek a pár minut, abyste ho zapnutím umyli a pak usušili.

Co budete potřebovat:

  • elektrický mixér
  • horkou vodu
  • přípravek na nádobí
  • utěrku

Návod:

  1. Mixér ve dřezu zcela vyprázdněte a vypláchněte. Pokud jste v něm dělali něco, co má kousky, např. salsu, měli byste jich co nejvíce vyklepat ven.
  2. Naplňte mixér asi do dvou třetin horkou vodou. Postavte nádobu na základnu a kápněte do ní trochu přípravku na nádobí. Přitiskněte víko a spusťte asi na 15 sekund na nejvyšší rychlost.
  3. Sundejte víko a vylijte špinavou vodu. Vypláchněte nádobu ve dřezu a znovu naplňte do dvou třetin horkou vodou. Znovu přitiskněte víko a spusťte asi na 15 sekund na nejvyšší rychlost.
  4. Znovu sundejte víko a vylijte vodu. Vraťte nádobu na základu, ale tentokrát na ni nedávejte víko. Spusťte mixér na asi 10 sekund na nevyšší rychlost, abyste osušili čepele mixéru.
  5. Utřete vnitřní stěny nádobu a spodní stranu víka čistou suchou utěrkou. Nasaďte víko a uložte mixér.

Tipy a upozornění:

  • Nespoléhejte na tuto techniku ve všech případech čištění. V případě zvlášť silného znečištění a zaschlých zbytků jídla je jedinou možností ruční vyčištění. Tuto techniku používejte na menší znečištění, např. po přípravě koktejlu.
  • Buďte opatrní při automatickém sušení čepelí s otevřenou nádobou. Dejte pozor, aby do nádoby nikdo nestrčil prsty nebo se tam nedostalo něco jiného.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články