Je obtížné vybrat a seřadit nejlepší venkovní grily, co se chuti a měkkosti jídla týče. Grily mívají různý tvar a velikost a využívají různé zdroje tepla.
Často se však hovoří o rozdílu mezi chutí jídla připraveného na tradičním grilu na uhlí a mezi pohodlím plynového nebo elektrického grilu.
Kotlíkové grily jsou základním typem venkovních grilů, mají klasický design a efektivně se zahřívají. Často mívají porcelánovou glazuru uvnitř i vně prostoru na grilování, čímž optimálně udržují teplo a jsou chráněné před rozmary počasí. Kotlíkové grily fungují stejně dobře jako přímé i nepřímé grilovací zařízení a udírny na maso.
Plynové grily s více hořáky umožňují nepřímé i přímé grilování podle toho, jakou kombinace hořáků zapálíte. Plynové grily skýtají více pohodlí než grily na uhlí a nevznikají v nich žádné saze nebo popel, takže je úklid snadnější.
Válcové (barelové) grily obvykle nabízejí větší grilovací plochu než kotlíkové grily a ještě možnost připojit postranní prodloužení grilu. Postraní grily získávají teplo z uhlí pomaleji, díky čemuž se maso v nich připravuje pozvolněji a tím je měkčí a vyuzenější.
Ačkoli jsou méně běžné, některé grily mají elektrické topné těleso. Nedávají sice jídlu typickou chuť jako uhlí nebo i plyn, ale zato se na nich griluje velmi pohodlně a udržují si stálou teplotu.
Přenosné grily bývají na dřevěné uhlí nebo na plyn. Bývají menší než pevné zahradní grily, bývají kotlíkové nebo plynové, a lze na nich grilovat pouze přímo.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu