Srovnávání domácích pekáren

Pokud milujete chuť, vůni a strukturu čerstvě upečeného chleba, ale postrádáte zkušenosti nebo dostatek času na hnětení těsta a přípravu domácího chleba, jste ideální kandidáti na koupi domácí pekárny.

Moderní domácí pekárny od Vás vyžadují pouze, abyste odměřili suroviny a nastavili časovač. Pak si můžete třeba sednout a nedělat nic, protože všechnu práci za Vás odvede pekárna. Než se rozhodnete si nějakou koupit, pečlivě srovnejte různé modely, abyste věděli, jaká pekárna je pro Vás nejvhodnější. 

Návod:

  1. Určete si cenový limit.
  2. Zjistěte, v jakých velikostech se domácí pekárny vyrábějí a prodávají. Existují velké pekárny, ale Vy potřebujete takovou, abyste ji mohli někde uskladnit, když ji právě nebudete používat. Pekárny mívají obvykle výšku 30-33 cm a hloubku 25-28 cm. Šířka pekárny však může sahat od 25 cm do 48 cm.
  3. Poznamenejte si, kolik doma spotřebujete chleba. Zjistěte, jak veliké bochníky pečou jednotlivé pekárny, které srovnáváte, a rozhodněte, kolik jich budete ve skutečnosti týdně péct. Většina pekáren upeče najednou jeden bochník, který může mít hmotnost ½ kg, 1 kg nebo 1,5 kg. 
  4. Zapište si, jaké druhy chleba máte rádi, a srovnejte tento seznam s typy chleba, které každá z pekáren dokáže upéct. Každý typ chleba vyžaduje trošku odlišný program. Standardní programy jsou obvykle na základní chléb, na celozrnný a na sladký chléb, některé pekárny však dokážou připravit i speciální pečivo jako je francouzský chléb nebo moučníky. 
  5. Srovnejte zvláštní prvky, které pekárny nabízejí. V rychlém programu můžete například připravit chléb rychleji, nastavení kůrky Vám umožní si zvolit, jakou barvu bude mít kůrka chleba.
  6. Zjistěte si ceny náhradních dílů k pekárnám, které srovnáváte. Některé součásti, např. lopatky nebo pečicí nádobu, bývá potřeba vyměnit předtím, než se pekárna zcela opotřebuje. Pokud by byly náhradní díly příliš drahé, měli byste zvážit jinou značku, zvlášť pokud si kupujete dražší kvalitnější pekárnu.
 

comments powered by Disqus


Podobné články


O domácích pekárnách

Domácí pekárny jsou spotřebiče specializované na přípravu těsta a pečení chleba, takže si v nich můžete...
více…

Domácí pekárny – tipy a časté dotazy

Neexistuje snad příjemnější vůně, než je vůně čerstvě upečeného chleba. Domácí chléb má výbornou chuť a...
více…

Jak funguje domácí pekárna II.

Příprava ingrediencí Příprava chleba v domácí pekárně vyžaduje suroviny podle receptu, které však musí být...
více…

Časté chyby při pečení domácího chleba

Domácí chleba snese leccos, ale některé chyby překonává těžko. Když budete před pečením dalšího bochníku...
více…

Jak funguje domácí pekárna

Vložení surovin Domácí pekárna provádí v podstatě tytéž úkony jako člověk, který připravuje a peče...
více…

Jak v domácí pekárně upéct chleba

Chleba koupený v obchodním domě se nemůže chutí ani vůní srovnávat s doma upečeným chlebem. Pro mnoho lidí...
více…

Příprava chleba v domácí pekárně

Domácí pekárna je spotřebič, který Vám umožní si doma péct vlastní chleba bez použití trouby. S domácí...
více…

Jak snadno vyčistit domácí pekárnu

Domácí pekárna Vám umožňuje si doma poměrně snadno připravovat čerstvý teplý chleba. Stejně jako jiné...
více…

Návod, jak v domácí pekárně upéct chleba

Čerstvě upečený chléb je něco úžasného. Těžko můžete srovnávat koupený chléb s tím, který jste právě...
více…

Péče o domácí pekárnu

Mnoho lidí rádo peče domácí chleba a investuje proto do domácí pekárny (chlebovače). Domácí pekárny bývají...
více…