Výhody vakuování potravin
Lidé si mohou doma vakuovat potraviny už od roku 1986, kdy byla vyrobena první domácí vakuovačka.
Od té doby lidé používají vakuovačky na balení všech typů potravin. Vakuovačka je užitečným nástrojem při konzervování potravin, ať už se jedná o zmrazování masa nebo uchování křupavých krekrů.
Úspora místa
Nádoby a krabice zaberou ve spíži a v ledničce spoustu místa a většina z těchto obalů není nutná, aby potraviny zůstaly čerstvé. Můžete vzít krekry, cereálie, oříšky a další suché potraviny a vakuovat je rozdělené do jednotlivých dávek. Když naskládáte spoustu vakuovaných sáčků do jedné plastové nádoby, nahradíte tím mnoho krabic, které by Vám jinak zbytečně zabíraly místo.
Úspora peněz
Můžete využít akcí a slev v supermarketech a nakoupit často kupované potraviny ve velkém. Když potom velké balení rozdělíte na menší porce a každou zvlášť vakuujete, vydrží Vám tyto potraviny déle čerstvé a Vy tím ušetříte.
Úspora času
Můžete si uvařit větší množství Vašeho oblíbeného jídla, např. lasagní, guláše, karbenátků či polévek, a pak zbylé jídlo rozdělené na porce vakuovat a dát do mrazáku. Večer po nabitém dni pak budete moct hotové jídlo jednoduše vytáhnout a za pár minut ohřát v mikrovlnce, aniž byste museli vařit.
Uchování kvality
V mnoha oblastech je hmyz v domě zvlášť v letním období běžným jevem. Hmyz nenapadne vakuově zabalené suché potraviny, jako jsou krekry, sušenky nebo cereálie, tak jak by se tomu stalo, kdyby byly v krabicích. Hned jak tyto potraviny donesete domů, vakuujte je do sáčků, čímž předejdete pozdějšímu nepříjemnému překvapení.