Jak používat komerční kávovar
Komerční kávovary se používají v zařízeních jako jsou restaurace. Bývají upřednostňovány pro svoji schopnost rychle vyprodukovat plné nádoby čerstvé kávy.
Některé z nich mívají na vrcholku místo, kam si můžete postavit hrnek s kávou na ohřívač, zatímco připravujete další hrnek. Jiné dokážou připravit dva hrnky zároveň. Komerční kávovary se v použití velmi podobají standardním kávovarům v domácnostech.
Instrukce.
Počáteční propláchnutí:
- Zasuňte prázdný trychtýř do kolejniček nad prostorem, kam se pokládá nádoba, a pod něj dejte prázdnou nádobu.
- Zapněte vypínač na On a nastavte Heater na Off, pokud má kávovar tuto funkci.
- Otevřete přihrádku nad trychtýřem a nalijte tam 2-3 džbánky vody. Mezi každým džbánkem počkejte minutu až dvě, než začnete nalévat další. Pokračujte, dokud nebude nádrž zcela plná.
- Odstraňte nádobu, až se naplní, a postavte pod trychtýř další, do které budete zachytávat vytékající vodu. Pokračujte, dokud všechna voda z nádrže neproteče kávovarem. Pokud má kávovar funkci Heater, kterou jste předtím nastavili na Off, přeskočte tento krok a pokračujte dál.
- Zapněte Heater na On, až se naplní první nádoba.
- Vylijte plnou nádobu a na její místo dejte další, která bude zachytávat vytékající vodu.
- Nalijte další džbánek vody do horní prosklené části a nechejte přefiltrovat. Až se veškerá voda přefiltruje, kávovar bude připravený k vaření kávy.
Vaření kávy:
- Vložte do trychtýře nový filtr. Trychtýř by měl být čistý.
- Nasypte do filtru čerstvou mletou kávu a zarovnejte ji tak, že zatřesete trychtýřem, až bude káva ležet v rovině.
- Zasuňte trychtýř do držáku nad dávkovačem. Měly by tam být kolejničky, které budou trychtýř držet na místě.
- Pod trychtýř postavte čistou prázdnou nádobu na kávu a zapněte kávovar na On.
- Otevřete dvířka nad trychtýřem a nalijte džbánek vody do prosklené části. Nádoba na kávu se začne plnit čerstvou horkou kávou. Počkejte, až příprava skončí, a pak kávu servírujte.