Komerční kávovary

Kávovary na vaření velkého množství kávy, které ji udrží čerstvou.

Ačkoli už bylo napsáno mnoho o domácích kávovarech, mnoho lidí pije kávu v restauracích nebo na svém pracovišti. Komerční kávovary se liší od domácích v tom, že jsou určeny na vaření velkého množství kávy, jak je to potřebné v restauracích a na pracovištích.

Nezbytné charakteristiky u komerčních kávovarů.

Když budete pořizovat kávovar do restaurace nebo do kavárny, důležitými charakteristikami je, aby dokázal kávu:

  • uvařit rychle
  • udržet čerstvou po dlouhou dobu. 

Některé restaurace a kavárny využívají kávovary s termonádobami. V termonádobě vydrží káva čerstvější než ve skleněné nádobě. Kávovary, které nemají termonádobu, mohou kávu uvařit do vyhřátých termosek nebo je možné ji do nich přelít. Tento systém se využívá v mnoha kavárnách, kde mívají termosky s různými příchutěmi kávy a zákazníkům z nich kávu nalévají.
Mnohé komerční kávovary dokážou uvařit dva druhy kávy zároveň. Tento prvek je nezbytný, pokud je potřeba uvařit do termosek zvlášť kávu s kofeinem a bez kofeinu. Ve většině restaurací bývají termosky či nádoby označeny barevně, takže zaměstnanci vědí, ve které je jaká káva. Model kávovaru „dva v jednom“umožňuje vařit zároveň kávu s kofeinem i bez kofeinu. Oddělené nádoby jsou také nutné u ochucených druhů kávy. Pokud jednou do nádoby dáte ochucenou kávu, je obtížné z ní dostat její vůni.

Tip: Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat kávovar.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články