Jak snadno připravit domácí zmrzlinu
Zmrzlinu si můžete doma snadno připravit bez toho, abyste museli kupovat zmrzlinovač nebo jiné speciální vybavení.
Výroba vlastní zmrzliny je nejen ekonomická, ale může být i zdravější, protože víte přesně, jaké ingredience do směsi dáváte, a že v ní nejsou žádné chemikálie. Existují dvě metody, jak si doma snadno vyrobit zmrzlinu: použít hluboký pekáč a zmrzlinovou směs zmrazit do tužšího stavu nebo ji ručně namíchat v plastovém pytlíku, kdy získáte měkčí zmrzlinu.
Co budete potřebovat:
- 3 vejce
- menší misku
- děrovanou naběračku
- velkou mísu na míchání
- metlu na šlehání
- 1 konzervu kondenzovaného mléka (400 g)
- 4 lžičky vanilkové tresti
- 2 šálky šlehačky
- hluboký pekáč (22x12 cm)
- alobal
- folii
- půl šálku husté smetany
- 1 lžíci cukru krystalu
- mikrotenový svačinový sáček
- velký sáček (o obsahu 4-5 l)
- 3 šálky drceného ledu
- 1/3 šálku hrubé soli
Návod:
Příprava v hlubokém pekáči
- Do menší misky rozbijte vejce a děrovanou naběračkou z nich vyjměte žloutky, bílky dejte stranou.
- Žloutky dejte do velké mísy na míchání a metlou je rozšlehejte do hladka.
- Přilijte konzervu kondenzovaného mléka a přidejte 4 lžičky vanilkové tresti. Smíchejte.
- Přidejte 2 šálky šlehačky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
- Vyložte hluboký pekáč alobalem a nalijte do něj směs. Přikryjte ho folií a dejte do mrazáku minimálně na 5 hodin.
Příprava v mikrotenovém sáčku
- Do mikrotenového svačinového sáčku dejte půl šálku husté smetany, ¼ lžičky vanilkové tresti a 1 lžičku cukru krystalu a sáček dobře zavřete.
- Do velkého sáčku dejte 3 šálky drceného ledu a 1/3 šálku hrubé soli spolu s malým sáčkem obsahujícím zmrzlinovou směs a velký sáček dobře zavřete.