Jak snadno připravit domácí zmrzlinu

Zmrzlinu si můžete doma snadno připravit bez toho, abyste museli kupovat zmrzlinovač nebo jiné speciální vybavení.

Výroba vlastní zmrzliny je nejen ekonomická, ale může být i zdravější, protože víte přesně, jaké ingredience do směsi dáváte, a že v ní nejsou žádné chemikálie. Existují dvě metody, jak si doma snadno vyrobit zmrzlinu: použít hluboký pekáč a zmrzlinovou směs zmrazit do tužšího stavu nebo ji ručně namíchat v plastovém pytlíku, kdy získáte měkčí zmrzlinu.

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • menší misku
  • děrovanou naběračku
  • velkou mísu na míchání
  • metlu na šlehání
  • 1 konzervu kondenzovaného mléka (400 g)
  • 4 lžičky vanilkové tresti
  • 2 šálky šlehačky
  • hluboký pekáč (22x12 cm)
  • alobal
  • folii
  • půl šálku husté smetany
  • 1 lžíci cukru krystalu
  • mikrotenový svačinový sáček
  • velký sáček (o obsahu 4-5 l)
  • 3 šálky drceného ledu
  • 1/3 šálku hrubé soli

Návod:

Příprava v hlubokém pekáči

  1. Do menší misky rozbijte vejce a děrovanou naběračkou z nich vyjměte žloutky, bílky dejte stranou. 
  2. Žloutky dejte do velké mísy na míchání a metlou je rozšlehejte do hladka.
  3. Přilijte konzervu kondenzovaného mléka a přidejte 4 lžičky vanilkové tresti. Smíchejte.
  4. Přidejte 2 šálky šlehačky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Vyložte hluboký pekáč alobalem a nalijte do něj směs. Přikryjte ho folií a dejte do mrazáku minimálně na 5 hodin.

Příprava v mikrotenovém sáčku

  1. Do mikrotenového svačinového sáčku dejte půl šálku husté smetany, ¼ lžičky vanilkové tresti a 1 lžičku cukru krystalu a sáček dobře zavřete.
  2. Do velkého sáčku dejte 3 šálky drceného ledu a 1/3 šálku hrubé soli spolu s malým sáčkem obsahujícím zmrzlinovou směs a velký sáček dobře zavřete.
Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články