Jak snadno připravit domácí zmrzlinu 
    
	
	Zmrzlinu si můžete doma snadno připravit bez toho, abyste museli kupovat zmrzlinovač nebo jiné speciální vybavení.
    
    
	
	Výroba vlastní zmrzliny je nejen ekonomická, ale může být i zdravější, protože víte přesně, jaké ingredience do směsi dáváte, a že v ní nejsou žádné chemikálie. Existují dvě metody, jak si doma snadno vyrobit zmrzlinu: použít hluboký pekáč a zmrzlinovou směs zmrazit do tužšího stavu nebo ji ručně namíchat v plastovém pytlíku, kdy získáte měkčí zmrzlinu.
	Co budete potřebovat:
	- 
		3 vejce
 
	- 
		menší misku
 
	- 
		děrovanou naběračku
 
	- 
		velkou mísu na míchání
 
	- 
		metlu na šlehání
 
	- 
		1 konzervu kondenzovaného mléka (400 g)
 
	- 
		4 lžičky vanilkové tresti
 
	- 
		2 šálky šlehačky
 
	- 
		hluboký pekáč (22x12 cm)
 
	- 
		alobal
 
	- 
		folii
 
	- 
		půl šálku husté smetany
 
	- 
		1 lžíci cukru krystalu
 
	- 
		mikrotenový svačinový sáček
 
	- 
		velký sáček (o obsahu 4-5 l)
 
	- 
		3 šálky drceného ledu
 
	- 
		1/3 šálku hrubé soli
 
	Návod:
	Příprava v hlubokém pekáči
	- 
		Do menší misky rozbijte vejce a děrovanou naběračkou z nich vyjměte žloutky, bílky dejte stranou. 
 
	- 
		Žloutky dejte do velké mísy na míchání a metlou je rozšlehejte do hladka.
 
	- 
		Přilijte konzervu kondenzovaného mléka a přidejte 4 lžičky vanilkové tresti. Smíchejte.
 
	- 
		Přidejte 2 šálky šlehačky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
 
	- 
		Vyložte hluboký pekáč alobalem a nalijte do něj směs. Přikryjte ho folií a dejte do mrazáku minimálně na 5 hodin.
 
	Příprava v mikrotenovém sáčku
	- 
		Do mikrotenového svačinového sáčku dejte půl šálku husté smetany, ¼ lžičky vanilkové tresti a 1 lžičku cukru krystalu a sáček dobře zavřete.
 
	- 
		Do velkého sáčku dejte 3 šálky drceného ledu a 1/3 šálku hrubé soli spolu s malým sáčkem obsahujícím zmrzlinovou směs a velký sáček dobře zavřete.
 
    
	
      
    
    	Autor: Lenka Kostková