Domácí fritéza je pohodlný spotřebič, pokud potřebujete usmažit jídla jako jsou kuřecí křídla nebo hranolky. Zatímco speciální instrukce na používání se liší podle modelu fritézy, základní funkce zůstává stejná: zahřejete olej na minimálně 177 °C, vložíte do něj jídlo a usmažíte. Po smažení v tuku zůstanou drobky a kousky jídla. Čistěte proto fritézu, abyste předešli zdravotním problémům a dále jste v ní mohli fritovat chutná jídla.
Co budete potřebovat:
jemný prostředek na nádobí
teplou vodu
bavlněnou utěrku
Návod:
Vypněte fritézu a odpojte ji ze zásuvky. Nechejte olej vychladnout. Měl by chladnout minimálně 2 hodiny.
Přelijte použitý olej do jiné nádoby a tu vyhoďte. Nebo můžete olej přelít cedníkem a uschovat na příští použití.
Umyjte vnitřek fritézy teplou vodou a jemným prostředkem na nádobí. Používejte přitom bavlněný hadr nebo houbu; nepoužívejte žínku nebo drátěnku, poškrábala by nepřilnavý povrch. Důkladně fritézu vypláchněte.
Součásti, které se mohou umývat v myčce, vložte do myčky. Do myčky dejte jemný čisticí prostředek a spusťte ji. Pamatujte ale na to, že ne všechny fritézy mají odnímatelné součásti vhodné do myčky. Proto si nejdříve přečtěte návod výrobce.
Utřete součásti bavlněnou utěrkou nebo je nechejte uschnout.