Použití sušiček na potraviny

Sušička na potraviny je jedním z nejužitečnějších spotřebičů, který doma můžete používat na výrobu zdravých pochutin i jídel, která skvěle chutnají.

Zde najdete šest praktických způsobů, jak používat sušičku na potraviny, abyste své rodině připravili zdravé jídlo na malé občerstvení.

Pro zahrádkáře

Můžete nakrájet a usušit čerstvé ovoce a zeleninu ze své zahrádky, které pak použijete do polévek, šťáv, nebo sušených kousků ovoce a dalších zdravých pochutin pro Vás i Vaši rodinu.

Zdravé a moderní chipsy

Když použijete zeleninu ze své zahrádky, např. rajčata, brambory nebo kukuřici, můžete svým blízkým připravit chutné bramborové nebo kukuřičné chipsy „na zakousnutí.“  Připravené v sušičce budou zdravé, protože do nich nepřidáváte aditiva a chemické látky, které často najdete v chipsech z obchodního domu.

Zdravý způsob přípravy masa

V sušičce můžete také sušit maso, např. hovězí, vepřové, kuřecí nebo krůtí. Sušením se z něj odstraní velká část tuku, takže můžete jíst maso bez kompromisů se svým zdravím.

Usušte teď, použijte později

Zeleninu můžete usušit v sušičce, dát ji mrazáku a později použít do polévek, zapečených jídel a dalších pokrmů.

Sušičky na potraviny šetří peníze

Místo pravidelného kupování pochutin, jako je sušené ovoce, v supermarketu můžete koupit naráz větší množství syrového ovoce, usušit ho v sušičce a připravit si tak pochutiny do zásoby.

Příprava bez konzervačních látek

Používáním sušičky na sušení ovoce, zeleniny a masa můžete připravit zdravé pokrmy bez obsahu konzervačních látek a dalších aditiv, které často naleznete v předpřipraveném jídle.

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články