Sušička na potraviny Vám umožní připravovat plátky sušeného ovoce nebo zeleniny na žvýkání. Zachová v nich přitom živiny a prodlouží život ovoce či zeleniny.
Zároveň je to metoda, která Vás vrací zpátky ke kořenům.
Připravte potraviny na sušení tak, že je umyjete a nakrájíte, a ochuťte je podle libosti kořením nebo solí. Pamatujte na to, že při sušení se všechno scvrkne, takže nedělejte příliš malé kousky.
Tip
Tácky či síta v sušičce lehce potřete rostlinným olejem, aby se k nim sušené kousky nepřilepily. Tento krok můžete přeskočit, pokud připravujte zeleninu či ovoce, které jste při ochucování potřeli olejem.
K Vaší sušičce by měly být přiloženy recepty, jak v ní připravovat chipsy, sušené ovoce a další pochutiny. Pokud potřebujete na začátek nějaké nápady, na internetu najdete spoustu receptů zdarma.
V obchodech s kuchyňskými potřebami najdete mnoho typů sušiček na potraviny. Podívejte se po takové, která má čtvercový nebo obdélníkový tvar, protože zabere nejméně místa, a s ventilátorem po straně místo naspodu, protože v takových lépe cirkuluje vzduch.
Pokud si sušičku nemůžete dovolit, nezoufejte. Většinu potravin můžete sušit také v troubě nastavené na nízkou teplotu nebo je sušit na slunci, ačkoli v těchto případech musíte být při sledování sušících se potravin aktivnější.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu