Základní informace o sušičkách potravin

Sušička na potraviny Vám umožní připravovat plátky sušeného ovoce nebo zeleniny na žvýkání. Zachová v nich přitom živiny a prodlouží život ovoce či zeleniny.

Zároveň je to metoda, která Vás vrací zpátky ke kořenům.

Příprava

Připravte potraviny na sušení tak, že je umyjete a nakrájíte, a ochuťte je podle libosti kořením nebo solí. Pamatujte na to, že při sušení se všechno scvrkne, takže nedělejte příliš malé kousky.

Tip

Tácky či síta v sušičce lehce potřete rostlinným olejem, aby se k nim sušené kousky nepřilepily. Tento krok můžete přeskočit, pokud připravujte zeleninu či ovoce, které jste při ochucování potřeli olejem.

Recepty

K Vaší sušičce by měly být přiloženy recepty, jak v ní připravovat chipsy, sušené ovoce a další pochutiny. Pokud potřebujete na začátek nějaké nápady, na internetu najdete spoustu receptů zdarma.

Typy

V obchodech s kuchyňskými potřebami najdete mnoho typů sušiček na potraviny. Podívejte se po takové, která má čtvercový nebo obdélníkový tvar, protože zabere nejméně místa, a s ventilátorem po straně místo naspodu, protože v takových lépe cirkuluje vzduch.

Možnosti

Pokud si sušičku nemůžete dovolit, nezoufejte. Většinu potravin můžete sušit také v troubě nastavené na nízkou teplotu nebo je sušit na slunci, ačkoli v těchto případech musíte být při sledování sušících se potravin aktivnější.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články