Jak si zajistit neodolatelné řasy?

Toužíte po svůdně dlouhých očních víčkách jako z reklamy na řasenku? Bohužel, není to tak snadné jako slibují krásky z reklamních spotů. Nanesením kvalitní spirály paní Přírodu neoklamete. Trochu si však můžete pomoci, pokud se budete o své řasy zodpovědně starat.

Správná péče

Jedná se zejména o líčení a odličování. Řasy jsou nejkřehčí z celého našeho vlasového porostu, a proto vyžadují velmi šetrné zacházení. Tak jako vlasy, i řasy podléhají přirozenému obnovovacímu procesu. Jedna po druhé z očního víčka po třech měsících vypadne a nahradí ji nová. To znamená, že pokud nám občas vypadne nějaká ta řasa, nic hrozného se neděje. Horší je, když řasy vypadávají příliš často. Tehdy je třeba zvážit, zda někde neděláte chyby.

 

Opatrné líčení

Spirálu je třeba nanášet rovnoměrně od kořínků ke konečkům řas. Aby vám co nejlépe držela, řasy je dobré ještě před líčením odmastit. Postačí vám na to malé množství pudru. U horních řas líčíme obvykle jejich vnitřní část, můžeme však pro dokonalejší vzhled nanést menší množství i na horní část u víček. Postupujte pomalými rovnoměrnými pohyby až ke konečkům řas, aby krásně vynikla jejich celá délka.

Pokud si to příležitost vyžaduje, můžete nanést i druhou vrstvu řasenky. Nejprve však počkejte, dokud zaschne první vrstva, rozčešte případné slepené části a až potom naneste řasenku podruhé. Postupujte stejným způsobem, nebo zvýrazněte jen konečky na vnějším okraji oka. Dolní řasy obvykle zvýrazňujeme jen velmi jemně, příliš mnoho barvy na nich nevypadá dobře, protože řasenka se v těchto partiích lehce rozmazává. Barvu nanášejte buď jen konečky spirály, případně celou šířkou štětinky jemnými pohyby do stran.

 

Jakou spirálu si vybrat?

Pokud vám jde o zdraví vašich řas, při koupi spirály v první řadě vybírejte podle obsahu výživných látek. Pokud nechcete, aby se vám řasy lámaly a ztrácely elastičnost, je dobré vybrat si výrobek s obsahem Panthenolu, vitaminu B5 a ohebným měkkým voskem. K těm výživnější patří takzvané dvojspirály s jednou průsvitnou a druhou barvící řasenkou. Průhledná spirála plní funkci podkladové ochranné vrstvy a zároveň slouží ke zvýšení efektu barvicí spirály. Voděodolné řasenky sice mají svůj význam v létě u vody nebo při sportování, pokud se vám však řasy příliš lámou, nejsou pro vás právě nejvhodnější.

 

Jemné odlíčení

S důkladným odlíčením řas má hodně žen problémy. Buď nevědí jak se správně odlíčit, nebo používají nesprávný odličovací produkt. Naštěstí, kosmetický průmysl nabízí mnoho účinných výrobků. Je jen na vás, zda upřednostníte speciální vodičku nebo krém na odličování očí, nebo použijete celkem běžné odličovací mléko. Pokud máte citlivé oči a zjistíte, že vás po odlíčení pálí, znamená to, že máte změnit produkt.

Chcete-li, aby vaše řasy byly dlouho zdravé a husté, vyhýbejte se jejich přílišnému tření při odličování. Nejlepší je nanést vodu nebo krém na vatový tampón, přiložit na zavřené víčko, chvíli nechat působit a až pak jednosměrnými pohyby řasy odlíčit. Nesnažte se odličovat oči vodou z vodovodu nebo produkty, které k tomu nejsou určeny. Kromě toho, že vám to nepůjde, si můžete způsobit podráždění oči, nebo i zánět očních spojivek. A ještě jedna důležitá zásada: NIKDY nechoďte spát neodlíčená!

 

comments powered by Disqus


Podobné články


BIO kosmetika nejen pro ekologičky

V poslední době se s bio-produkty jakoby roztrhl pytel. Pokud nejsi "bio", jako kdyby si ani neexistoval.   Co však...
více…

Čistící pleťové masky z vaší ledničky

Naše pleť si toho vytrpí opravdu hodně. Každý den je vystavována nejen povětrnostním podmínkám, slunci a chladu,...
více…

Jak chráňit svou pleť před zimou!

Ne každý z nás má rád zimu. V zimě si na sebe musíme nahromadit několik vrstev oblečení, abychom nezmrzli. Navzdory...
více…

Zkrášlete se pomocí ovoce a zeleniny!

V naší domácí zahrádce se začíná objevovat mnoho druhů ovoce a zeleniny, které jsou vynikajícím zdrojem...
více…

Jak se rychle a správně nalíčit?

I vy patříte do skupiny pracujících žen, které nemají každé ráno čas trávit půl hodiny před zrcadlem? V tom...
více…

Kosmetické problémy? Vitamíny na ně!

O vitamínech a jejich potřebnosti pro naše tělo se píše často. Málokterá z nás si však uvědomuje, že vitaminy a...
více…

Ovoce z košíku pro vaši krásnou pleť

Během letních měsíců si více než kdykoli můžeme dopřát čerstvé ovoce přímo ze zahrady. Jejich konzumací však...
více…

Pět hříchů proti pleti

Krásná a dokonalá pleť, pokud nám nespadla přímo z nebe, vyžaduje hodně námahy a péče. Denně jí však, někdy...
více…

Plody podzimu pro domácí pleťové masky

Podzim je ideálním obdobím plným čerstvé zeleniny a ovoce, ze kterých si snadno vyrobíte pleťovou masku právě pro...
více…

Jak rozmazlovat svou pleť?

Říká se, že oči jsou zrcadlem do duše, naše pleť je zase odrazem našeho života. Obzvlášť my ženy si na ni velmi...
více…