Jak zpomalit stárnutí?

Čas se nedá zastavit. Je neúprosný k naší tváři i k našemu tělu. I proto se říká, že skutečná, trvalá krása sídlí v naší duši. Přesto, kouzlo, jaké dokáže vyzařovat půvabná, upravená tvář je nesporné.

Pokud jsme dostaly do vínku krásnou tvář, máme štěstí. Pokud i krásnou postavu, máme štěstí dvojnásobné. Je to bonus, jakým nedisponuje každý. Jak jsme však již zmiňovali, čas je spravedlivá veličina. Odrazí se na každém z nás.

Ani zde však nejsme zcela bezmocní. Díky objevům kosmetického průmyslu i různým odborným studiím sledujících, co lidskému organismu prospívá a co ne, máme možnost ovlivnit, v jaké míře dotek času změní naši vizáž. Co tedy dělat, abychom si krásu zachovaly co nejdéle?

 

Krémovat se?

Také jste nejednou podlehly reklamě, v níž 80% žen zaznamenalo viditelné zmenšení vrásek? Reklama umí být zákeřná. Pokud trefí to správné místo, vetře se nám do myšlenek a nejsme spokojené, dokud propagovaný produkt nevlastníme. A tak se možná i vám postupem času vytvořila pěkná sbírka krémových kelímků.

Pleťový krém na T-zónu, další pod oční víčka, třetí na krk a dekolt, čtvrtý na ruce a lokty, pátý na tělo, šestý na paty, další proti celulitidě ... nezainteresovaný chlap by se tomu řádně smál! A opravdu, při pohledu z odstupu je krémová mánie dost komická. Kosmetický průmysl v nás zapaluje touhu, podporuje naděje a nabízí ideály.

Kdo by odolal? A tak se ani moc nedivím, že má pomalu každá žena ve vlastní koupelně svou soukromou drogerii. A to jsme jen u krémů! Kde jsou ještě šampóny, kondicionéry, masky ... ajajáj! Určitě je proto namístě otázka, zda všechen ten čas, peníze a energie stojí vůbec za to. Vždyť kvalitní pleťový krém není vůbec levná záležitost.

 

Pleťové krémy - pomáhají vůbec?

Ať už krémům vůbec neholdujete, pokud jste se někdy zamyslely, zda krémy opravdu zpomalují stárnutí, máme pro vás odpověď. Objektivní, bez propagace té či oné strany. Australští vědci se totiž zaměřili přesně na tuto otázku.

 

Výsledek jejich výzkumu zní jednoduše:

Pleťové krémy pomáhají! Jednoznačně! Liposomy, koenzym Q 10, hydratace a ochrana pokožky prostřednictvím krémů, to vše opravdu funguje. Ať už se nám to líbí nebo ne, naše pokožka s přibývajícími léty ztrácí kolagen. Projevuje se to ztrátou pružnosti naší pleti, ochablostí nejčastěji lícních partií, sníženou elasticitou pokožky, stále hlubšími vráskami.

Dodávání kolagenu prostřednictvím pleťových krémů proces stárnutí zpomaluje. Pokud se vám vaše vrásky díky krému neztratí, určitě se proces jejich prohlubování alespoň zpomalí. Jde jen o to najít krém, který je pro vás nejvhodnější. Takže, bez postranního úmyslu propagovat kosmetiku, naše první rada na zpomalení stárnutí zní: Krémujte se! Tvář i tělo!

 

Poklad jménem zdraví

Péče o sebe by měla znamenat především péči o naše zdraví. Zahrnuje to v sobě řadu faktorů, na které nesmíme zapomínat. Těmi nejzákladnějšími je strava, sport a duševní pohoda. Jak jednoduše to zní, že? I zde platí, že všechno se vším souvisí. Pokud si zvyknete pravidelně každý den na 30 minutový pohyb, věřte či ne, projeví se to i na vaší psychice. Zdůrazňuji, že pozitivně!

Začněte cvičit a časem se vám bude chtít dělat pro sebe více. To více se projeví v postupné změně jídelníčku. Vyzkoušejte si, zda to bude fungovat i u vás. Možná stačí málo a bude z vás jiný člověk! Tělo, které je ve formě, stárne mnohem pomaleji. To je dokázáno!

 

Starejte se o sebe!

Proti stárnutí platí starý osvědčený a stále platný recept: Péče o sebe! Osvojení si základních návyků péče o svou tvář, tělo i duši jsou podstatou na splnění snu o prodloužení naší krásy. Takže odhoďte cigarety, lenost i pohodlnost a myslete na to, co se říká: "Jen to, co děláme pravidelně a každodenně, ovlivní JAK a KOLIK budeme žít."
 

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Co je lepší - balzám, lesk nebo rtěnka?

Rty vždy zaručeně upoutají pozornost, proto se mnohé z nás snaží, aby byly co nejvíce sexy. Konečně, muži naše rty...
více…

BIO kosmetika nejen pro ekologičky

V poslední době se s bio-produkty jakoby roztrhl pytel. Pokud nejsi "bio", jako kdyby si ani neexistoval.   Co však...
více…

Čistící pleťové masky z vaší ledničky

Naše pleť si toho vytrpí opravdu hodně. Každý den je vystavována nejen povětrnostním podmínkám, slunci a chladu,...
více…

Jak chráňit svou pleť před zimou!

Ne každý z nás má rád zimu. V zimě si na sebe musíme nahromadit několik vrstev oblečení, abychom nezmrzli. Navzdory...
více…

Zkrášlete se pomocí ovoce a zeleniny!

V naší domácí zahrádce se začíná objevovat mnoho druhů ovoce a zeleniny, které jsou vynikajícím zdrojem...
více…

Jak se rychle a správně nalíčit?

I vy patříte do skupiny pracujících žen, které nemají každé ráno čas trávit půl hodiny před zrcadlem? V tom...
více…

Kosmetické problémy? Vitamíny na ně!

O vitamínech a jejich potřebnosti pro naše tělo se píše často. Málokterá z nás si však uvědomuje, že vitaminy a...
více…

Ovoce z košíku pro vaši krásnou pleť

Během letních měsíců si více než kdykoli můžeme dopřát čerstvé ovoce přímo ze zahrady. Jejich konzumací však...
více…

Pět hříchů proti pleti

Krásná a dokonalá pleť, pokud nám nespadla přímo z nebe, vyžaduje hodně námahy a péče. Denně jí však, někdy...
více…

Plody podzimu pro domácí pleťové masky

Podzim je ideálním obdobím plným čerstvé zeleniny a ovoce, ze kterých si snadno vyrobíte pleťovou masku právě pro...
více…