Práce doma podrobněji

Práce doma patří mezi oblíbené a vyhledávané způsoby obživy. Často se o tuto formu práce zajímají lidé jako o druhý zdroj příjmu.

Ve skutečnosti to však nemusí být až tak fajn, jak to na první pohled vypadá. Mnoho lidí si myslí, že práce doma je pohodlná, protože jste si sami sobě pánem. Máte pocit, že pokud se vám bude chtít spát, zdřímnete si. Pokud se vám bude chtít dělat, můžete pracovat. Ve skutečnosti je práce doma náročná, dokonce často náročnější, než když odejdete někam na pracoviště.

To proto, že práce doma znamená začít pracovat - doma. Je nezvyklé doma začít pracovat. A právě tento bod zlomu, je pro mnohé lidi velmi problematický. Začít pracovat, znamená mít disciplínu. Od práce doma jsme často odsouváni různými podněty.

Představte si situaci, že se ráno vzbudíte a chcete začít pracovat. Řekněme si na rovinu, že ve skutečnosti člověk nechce začít pracovat. Pouze ví, že by měl začít. A tady je první problém. Jakmile se vám do něčeho nechce budete to různými způsoby oddalovat. A tak se sice budete chystat, že začnete pracovat, ale předtím uděláte různé domácí činnosti a najednou je odpoledne a stále se vaše práce nezačala. Práce doma je v tomto proto značně zákeřná.

Nemáte kontrolu a mnoho lidí nezvládá práci bez kontroly. Je to podobné jako kdyby jste šli cvičit do posilovny. Přijedete do posilovny všichni tam zvedají činky a vy jste tam přišli se stejným záměrem. Nuž co vám zbývá. Tak začnete zvedat činky. Ale pokud chcete zvedat činku doma, máte čas. Nemusíte začít hned-Můžete ji zvednout později. A člověku se hned ani velmi začít nechce. Ono je to nepohodlné, namáhavé. A tak zjistíte, že odkládáte své cvičení s činkou i několik dní.

Práce doma však má i druhou svou stinnou stránku a to je opačný extrém. Často se stane, že pracujeme na něčem co je příjemné a zajímavé. Pak nás to naopak k práci doslova táhne. Ráno se vzbudíte a velmi rychle se přesunete například k počítači, abyste mohli začít pracovat. Práce se vám daří a najednou je pozdní večer. Ani toto není zcela vhodné.

Práce totiž v takovém případě nemá vyhrazen časový rámec a může se stát, že pracujete mnohem více než jste původně chtěli a to je nezdravé a časem nebezpečné.

To vše jsou stinné stránky práce doma. Mnozí lidé se chtějí živit doma ale nemají představu, jak by se k tomu dostali. Když už pak získají možnost zjistí, že doma se prostě živit sami nedokáží.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Proč nikdy nedělejte ručitele?

Další tip, jak si chránit své rodinné peníze je také z kategorie osobních a nepříjemných. Mnoho lidí si chce...
více…

Nepůjčujte peníze

Mnoho konfliktů mezi lidmi a často i mezi velmi blízkými lidmi vzniká vinou půjček. Půjčování peněz mezi známými...
více…

Mobilní telefony

Dalším způsobem jak je možné omezit, nebo ušetřit peníze je správa mobilních telefonů. V současnosti se dá říci,...
více…

Loterie

Pokoušíte občas štěstí? Mnoho lidí naletěli loterii. Je to častý úkaz pravděpodobně po celém světě. Ukázalo...
více…

Kreditky,bankovní karty a účty

Možná i vám přišla poštou kreditní karta s kulatou sumičkou, kterou můžete utratit kdy chcete a na co chcete a...
více…

Dáváte almužnu

Nevím jak je to v menších městech, ale v Praze je to tak, že pokud přejdu po centru jedním směrem osloví mě alespoň...
více…

Otázka zvyšování platu

Otázka zvyšování platu je na jedné straně samozřejmostí, ale na straně druhé jde o poměrně citlivou otázku. I...
více…

Víte kolik utrácíte?

Jedním z hlavních témat současnosti, která se vynořila v důsledku hospodářské krize je téma šetření. Ztráta...
více…

Pozor na dluhy

Momentálně je velmi nepříjemný trend života na dluh. Ekonomická krize nám ukazuje, že toto není správná cesta pro...
více…

Peníze kazí lidi?

Možná jste již slyšeli ten názor, že peníze kazí lidi peníze jsou špatné člověk, který má hodně peněz je...
více…