Prace na internetu pro sebe

Jeden ze způsobů, jak se dá na internetu pracovat je i seberozvoj. Dejte si jako úkol, že budete pracovat na internetu, ne na konkrétní práci, ale že se budete zvelebovat.

Toho lze dosáhnout různými způsoby. Jako příklad může posloužit, kterýkoli časopis s články, u nichž je diskuse. Pokud se podíváte na tyto články najdete tam mnoho diskusních příspěvků, které svědčí o tom, že mnoho lidí je schopných diskutovat.

Zkuste hledat články nebo diskusní fóra, které řeší oblast práce, v níž se pohybujete. Například pokud jste expert na internetové stránky, věnujte se diskusním fórům, které řeší právě tento okruh problémů.

Práce na internetu pak pro vás bude znamenat to, že v těchto diskusích se budete zapojovat, přispívat svou troškou do mlýna a pomáhat druhým. Jednejte slušně, přátelsky a zdarma sdílejte své znalosti, zkušenosti a informace.

Taková práce na internetu na první pohled vypadá spíš jako zábava. Ale je to práce. Pokud se budete pravidelně účastnit diskusního fóra a skupin, začnete si vytvářet určitou praxi s psaním. Zjistíte, že se dokážete vyjadřovat v oboru své práce, celkem kvalifikovaně a že vás okolí bere.

To se samozřejmě nestane přes noc. Je třeba napsat možná i několik set příspěvků do různých diskusí, abyste si našli svůj vlastní styl, abyste začali umět formulovat své myšlenky stručně a srozumitelně. Jakmile však tuto práci na internetu začnete, začne být vaše jméno v dané oblasti pojmem.

To samozřejmě předpokládá, že byste měli vystupovat na těchto diskusních fórech podle možností ne anonymně, ale s plným jménem. Případně používejte nějaký originální pseudonym.

Práce na internetu, kterou takto provedete, vám začne postupně zvedat sebevědomí. Budete si uvědomovat, že jste znalí, že se vyznáte a že dokážete pomoci lidem kolem vás řešit jejich problémy. To ve vás vyvolá pocit sebevědomí. A o to snadněji se později můžete ucházet o lépe placenou nebo více kvalifikovanou práci.

Tato práce na internetu vás zároveň učiní známými v určité komunitě. Pokud se můžete odvolat na svou činnost v těchto fórech okamžitě to posílí vaši důvěryhodnost. Další krok, který při této práci na internetu logicky můžete udělat je psaní odborných článků.

Jakmile vidíte, že to co napíšete v diskusních fórech, lidé "berou", můžete poměrně odvážně na některé z těchto témat napsat odbornější článek a nabídnout ho některému internetovému časopisu. Nebojte se internetové časopisy zoufale potřebují odborné články. Například: pokud umíte psát o práci určitě se mi ozvěte. Rád koupím články na téma hledání práce od začínajících autorů.

Tím, že začnete psát odborné články do různých časopisů, získáte další reference, které vás posouvají jako odborníka o další úroveň výše. Tím, že budete psát a kontaktovat se s mnoha lidmi ve svém oboru se opravdu začnete stávat větším odborníkem.

Protože pobyt v odborných komunitách vás přiblíží k problematice a získáte díky tomu podstatně větší rozhled než jste měli předtím, a tak se ve skutečnosti díky této práci na internetu stáváte odborníkem, kterému se vyplatí zaplatit za jeho práci.

A tak práce na internetu, která původně byla blízká hře a představovala občasné napsání pár příspěvků, nebo čtení si diskusních skupin se vám může v průběhu několika let stát velmi užitečnou, protože se stanete vyhledáváným expertem na určitou oblast. V této oblasti se pak zdržujte a můžete sklízet úrodu, o kterou jste se dlouho starali.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Proč nikdy nedělejte ručitele?

Další tip, jak si chránit své rodinné peníze je také z kategorie osobních a nepříjemných. Mnoho lidí si chce...
více…

Nepůjčujte peníze

Mnoho konfliktů mezi lidmi a často i mezi velmi blízkými lidmi vzniká vinou půjček. Půjčování peněz mezi známými...
více…

Mobilní telefony

Dalším způsobem jak je možné omezit, nebo ušetřit peníze je správa mobilních telefonů. V současnosti se dá říci,...
více…

Loterie

Pokoušíte občas štěstí? Mnoho lidí naletěli loterii. Je to častý úkaz pravděpodobně po celém světě. Ukázalo...
více…

Kreditky,bankovní karty a účty

Možná i vám přišla poštou kreditní karta s kulatou sumičkou, kterou můžete utratit kdy chcete a na co chcete a...
více…

Dáváte almužnu

Nevím jak je to v menších městech, ale v Praze je to tak, že pokud přejdu po centru jedním směrem osloví mě alespoň...
více…

Otázka zvyšování platu

Otázka zvyšování platu je na jedné straně samozřejmostí, ale na straně druhé jde o poměrně citlivou otázku. I...
více…

Víte kolik utrácíte?

Jedním z hlavních témat současnosti, která se vynořila v důsledku hospodářské krize je téma šetření. Ztráta...
více…

Pozor na dluhy

Momentálně je velmi nepříjemný trend života na dluh. Ekonomická krize nám ukazuje, že toto není správná cesta pro...
více…

Peníze kazí lidi?

Možná jste již slyšeli ten názor, že peníze kazí lidi peníze jsou špatné člověk, který má hodně peněz je...
více…