Práce přes internet

Dost častá je již dnes možnost práce přes internet. Na internetu se již dnes dá pracovat a to různými způsoby.

Práce přes internet - pokud chceme dodržet přesný význam slova "přes" je prací pomocí internetu.

Klasickým příkladem může být práce přes firemní síť. Připojíte se ke serveru zaměstnavatele a máte přístup k datům, se kterými můžete pracovat. Ve skutečnosti děláte stejně, jako kdybyste seděli v kanceláři a byli připojeni k síti. Internet zde tedy slouží pouze jako síťový kabel ke vašemu počítači.

Ale pod pojmem práce přes internet se dá rozumět i široká škála pracovních příležitostí - například internetový obchod, nebo internetový časopis. To všechno jsou oblasti, kde internet zprostředkovává kontakt váš přímo s vašim zákazníkem. Výhodou takové práce - prodeje - je hlavně její nezávislost na prostoru. Mnoho lidí si zřídí internetový obchod. Investice není vysoká. Je to přitom práce zajímavá - pokud se vydaří. No a pokud se nevydaří, tak ztráty nejsou tak velké, aby člověk zkrachoval a šel se oběsit.

Dalším, velmi zajímavým faktem je, že práce přes internet umožňuje prostorovou nezávislost. Se svým klientem se nemusíte nikdy v životě setkat a přitom pro něj můžete dělat celé roky. To je výhodné pro obě strany - vy se nacházíte v "hladovém údolí", váš klient může být třeba ropný šejk. On dostane levnou pracovní sílu. Vy vynikajícího klienta, který vám dá práci, často za lepší cenu, jako kdybyste se šli postavit někam na úřad práce ...

Samozřejmě, pokud se dá, nabádám vás spíše k podnikání, jako k závislé práci. Ono to je propojené. Pokud chcete dobře vydělávat, mělo by mezi penězi a vámi stát co nejméně zprostředkovatelů ... Navíc pokud chcete pracovat přes internet, asi už tušíte, že to bude znamenat od vás určitou disciplínu. Práce přes internet totiž neznamená, že se můžete flákat - nikdo přece nekontroluje co právě děláte. Naopak! Nejednou to je práce mnohem těžší, než sedět někde od osmé do čtvrté. Pokud chcete mít výsledky, musíte si dokázat sednout a začít dělat, to co je třeba.

A hlavně pokud začnete pracovat přes internet, často ani nebudete vidět výsledky. Můžete celé týdny pracovat na nějakém projektu a nevíte, zda se to celé podaří, zda vám vydělá. V tom má podnikání nevýhody. Nic není jisté.Ale pokud uspějete, výsledek bývá příjemný. Pocit zadostiučinění je příjemný. Pokud máte práci hotovou a ona vám začne vydělávat, pak jste se sebou spokojeni.

Takže práce na internetu je v současnosti zcela běžná a reálná šance nejen pro podnikatele, ale i pro zaměstnance. Umožňuje široké spektrum různých zaměstnání. Nebojte se jí. Buďte mezi těmi, kteří s tímto druhem práce začínají. Získáte solidní náskok. Za pár let se práce přes internet stane zcela běžným způsobem obživy. Bude větší konkurence. V ní vám zkušenosti dají náskok, který nováčci mít nebudou. Zatímco jiní stojí v řadě před úřadem práce, vy se již učte pracovat přes internet. pár let přijdou na internet i ti lidé z úřadu práce. Kdoví? Možná jim vy dáte práci. A ještě nedávno jste s nimi stáli v jedné řadě.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Proč nikdy nedělejte ručitele?

Další tip, jak si chránit své rodinné peníze je také z kategorie osobních a nepříjemných. Mnoho lidí si chce...
více…

Nepůjčujte peníze

Mnoho konfliktů mezi lidmi a často i mezi velmi blízkými lidmi vzniká vinou půjček. Půjčování peněz mezi známými...
více…

Mobilní telefony

Dalším způsobem jak je možné omezit, nebo ušetřit peníze je správa mobilních telefonů. V současnosti se dá říci,...
více…

Loterie

Pokoušíte občas štěstí? Mnoho lidí naletěli loterii. Je to častý úkaz pravděpodobně po celém světě. Ukázalo...
více…

Kreditky,bankovní karty a účty

Možná i vám přišla poštou kreditní karta s kulatou sumičkou, kterou můžete utratit kdy chcete a na co chcete a...
více…

Dáváte almužnu

Nevím jak je to v menších městech, ale v Praze je to tak, že pokud přejdu po centru jedním směrem osloví mě alespoň...
více…

Otázka zvyšování platu

Otázka zvyšování platu je na jedné straně samozřejmostí, ale na straně druhé jde o poměrně citlivou otázku. I...
více…

Víte kolik utrácíte?

Jedním z hlavních témat současnosti, která se vynořila v důsledku hospodářské krize je téma šetření. Ztráta...
více…

Pozor na dluhy

Momentálně je velmi nepříjemný trend života na dluh. Ekonomická krize nám ukazuje, že toto není správná cesta pro...
více…

Peníze kazí lidi?

Možná jste již slyšeli ten názor, že peníze kazí lidi peníze jsou špatné člověk, který má hodně peněz je...
více…