Hrušky

Vždy vám trocha tvrdé slupky z hrušky zůstane mezi zuby, ale to přece nemůže být důvod, abyste je nejedli, protože toto jsou důvody, abyste je jedli: vitamin C, flavonoidy (katechiny a kvercetin), polyfenoly, vláknina, měď, fytosteroly. Tyto "důvody" vás chrání před volnými radikály a všemi degenerativními chorobami, rakovinou, potlačují zánět, snižují cholesterol, podporují hygienu střeva. Hrušky dobře snáší i většina alergiků a mají poměrně nízký glykemický index, ale zejména velmi nízký glykemický load, proto jsou vhodné při hubnutí: 1 hruška (asi 170 g) obsahuje pouze 400 kJ. Dejte hruškám postavení, jaké měly na dvoře Ludvíka XIV - udělejte z nich svou pochoutku.

Hrušky jsou velmi vhodnou potravinou nejen pro zdravé lidi a sportovce, ale i při těchto onemocněních: zácpa, alergie, zvýšená hladina cholesterolu a obezita.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Cuketa sníží riziko infarktu, pomůže zhubnout a její příprava nezabere moc času

Cuketa je vyšlechtěná odrůda tykve. Tykev sice nepochází z Evropy, ale cuketu vyšlechtili v Itálii, takže si...
více…

Jídelníček při zvýšené hladině cholesterolu

Odcházíte z preventivní prohlídky u lékaře a přestože se cítíte fit, lékař vám sdělí, že máte vysokou hladinu...
více…

Jak se zdravě stravovat?

Zdravé stravování je jeden z nejlepších způsobů, jak žít zdravě. Zásadou vyvážené stravy není zakázat...
více…

Jaké existují druhy diet?

Neboť mnohé země, zejména ty vyspělejší, bojují se stále větší obezitou, éra diet stále vzkvétá. I když...
více…

Jak tlumit pocity hladu?

Návaly hladu popadly již každého z nás alespoň jednou. Většinou za to mohou nesprávné stravovací návyky, ranní...
více…

Kila dolů - jak na to?

Téměř každý z nás zřejmě vyzkoušel nějakou tu dietu. Někteří úspěšně, jiní méně. Na kila navíc má...
více…

Jak si zdravěji osladit život?

Pokud se chcete stravovat rozumněji, nečekejte na novoroční předsevzetí. Začněte vánočními koláči. Vyměňte...
více…

Co ještě třeba nevíte o vejcích?

Pokud si myslíte, že vaše vejce budou mít určitě skvělou chuť, neboť mají krásný oranžový žloutek, jste...
více…

Jaké jsou nešvary tradiční životosprávy u nás?

Jaké menu nabízejí ve vaší podnikové jídelně? Pokud jsou to tradiční zapražené polévky, tučná masa a...
více…

Jak grilovat zdravěji a bez rizika?

Grilovat je umění, tvrdí ti, co rádi a často pracují s roštem. Mají pravdu, ale zatímco oni myslí jen na...
více…