Hrušky

Vždy vám trocha tvrdé slupky z hrušky zůstane mezi zuby, ale to přece nemůže být důvod, abyste je nejedli, protože toto jsou důvody, abyste je jedli: vitamin C, flavonoidy (katechiny a kvercetin), polyfenoly, vláknina, měď, fytosteroly. Tyto "důvody" vás chrání před volnými radikály a všemi degenerativními chorobami, rakovinou, potlačují zánět, snižují cholesterol, podporují hygienu střeva. Hrušky dobře snáší i většina alergiků a mají poměrně nízký glykemický index, ale zejména velmi nízký glykemický load, proto jsou vhodné při hubnutí: 1 hruška (asi 170 g) obsahuje pouze 400 kJ. Dejte hruškám postavení, jaké měly na dvoře Ludvíka XIV - udělejte z nich svou pochoutku.

Hrušky jsou velmi vhodnou potravinou nejen pro zdravé lidi a sportovce, ale i při těchto onemocněních: zácpa, alergie, zvýšená hladina cholesterolu a obezita.

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus