Domácí sušenky z ovesných vloček dodají zdraví a energii

Ráno přímo vybízí k tomu, dát si něco sladkého. Nabijte se energií a endorfiny hned po probuzení. Kdo by se netěšil na sladké voňavé cookies? Mohou posloužit i jako motivace k tolik nepopulárnímu rannímu vstávání.

cookies, sušenky, zdraví, zdravá výživa

Důležité ráno

Ráno je důležité začít den jídlem, které se nebude těžce trávit, abyste necítili únavu. Po bílkovinách si směle dopřejte sacharidy! V podobě ovoce a ovesných vloček jsou ideální. Získáte z nich vyvážený výživný mix plný vlákniny a stopových prvků pro podporu činnosti střev.

Co budeme potřebovat:

  • 160 g špaldové celozrnné polohrubé mouky,
  • 100 g ovesných vloček,
  • 100 g bio másla
  • 170 g hnědého cukru,
  • 1 vejce,
  • půl lžičky jedlé sody,
  • 2 banány ,
  • 1 lžíci medu,
  • 120 g čerstvých borůvek.

Postup

Do mísy dáme mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, cukr a promícháme. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou a utřeme s medem. Přidáme je do mísy spolu s vejcem, změklým máslem a promícháme. Nakonec do těsta zamícháme borůvky. Plech vyložíme pečícím papírem. Pomocí malé lžičky dáváme na plech hromádky těsta, dále od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ° C.

Zdravá snídaně nebo skvělá svačina do práce

Domácí sušenky vám poslouží nejen jako zdravá a vydatná snídaně, ale můžete jimi mile překvapit i své spolupracovníky a nabídnout jim chutnou vzpruhu o během pracovní přestávky.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Bezlepková a šetřící dieta spolu úzce souvisí

Při bezlepkové dietě je důležité, stále se informovat o novinkách v oblasti bezlepkových potravin. Ale neplatí to...
více…

Nebezpečné uzobávání mezi jídly s sebou přináší nechtěné kilogramy

Uzobávání znamená jedení mezi hlavními jídly, u televize či počítače, při vaření, nebo když projdete kolem misky...
více…

Proč se pravidleně doma setkávat u jídla?

Jídlo je nejen naší každodenní potřebou, ale má v našich životech i společenský rozměr. Ne nadarmo se při...
více…

Domácí kefír lze snadno vyrobit z kefírových zrn a mléka

Mléko a mléčné výrobky se pro nás staly neodmyslitelnou součástí života. Zvykli jsme si je konzumovat nejen v...
více…

Brambory jsou zdravé, ale pozor na jejich výběr a přípravu

Existuje mnoho mylných představ o bramborách. Podle některých "odborníků" jsou nezdravé a plné prázdných kalorií....
více…

Pět elementů, které je třeba znát, aby naše tělo bylo v rovnováze

Určování nerovnováhy v těle na základě Pěti elementů pochází z tradiční čínské medicíny. Je krokem vpřed při...
více…

Pálení žáhy - příznaky, příčina a prevence

Gastroezofagální reflux (GER) je špatná funkce dolního jícnového svěrače, který se příliš často otevírá a...
více…

Jak překonat nechuť konzumovat zeleninu?

Doporučení jíst zeleninu, které se hrnou ze všech stran, někdy nestačí k překonání možného odporu. Mnozí lidé...
více…

Investujte do zdraví svých dětí a naučte je, zdravě se stravovat

Vštípit svým dětem základy zdravého stravování, to je v dnešní době, plné nezdravých lákadel, velice těžký,...
více…

Květiny patří nejen na stůl, ale i na talíř!

To, že až na výjimky jíme i očima, není neznámá věc. Přesto ozdobit talíř či pokrm kvítky, není až tak zcela...
více…