Dvě polévkové lžíce drceného kořene omanu, dvě polévkové lžíce natě řepíku zalijeme 400 ml pramenité vody, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni 10 minut. Potom do odvaru přidáme dvě polévkové lžíce nati svízele a 100 ml čerstvého plnotučného mléka a necháme ještě 30 minut louhovat. Potom nápoj přecedíme a do vychlazené přidáme ještě 400 ml medu a 50 g sušeného mléka. Do takto připraveného nápoje nakonec přimícháme 400 ml 90% lihu a tři dny necháme stát. Následně nápoj přecedíme přes 4 vrstvy gázy.
Tak vznikne univerzální nápoj dávných předků, nazývaný sura. Užívá se 3x denně 1 polévková lžíce 1,5 hodiny před jídlem.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu