Deviace

Ze všech svých nemocí mám nejraději pedofilii, oslňuje černým humorem své okolí jistý můj známý. S velkým úspěchem, že podobná provokace v jakékoli době obvykle neminula cíl.

Odchylky jsou vrozené

Pedofilie je však pouze jedním z více známých projevů sexuálních deviací (lat. deviare = sejít z cesty). Přeloženo do češtiny - patří mezi odchylky pohlavního pudu. Odborníci je porozdělovali do několika skupin. Lidé je nazývají i perverzitou.

Přitom je pozoruhodné, že neexistují dvě kultury, které by stejné sexuální chování hodnotili shodným metrem. V principu platí, že co jedna kultura považuje za normální, může být v druhé vnímáno jako deviantní, perverzní. Například arabské země jsou k homosexualitě mimořádně benevolentní.

Naproti tomu existují státy, ve kterých se homosexualita dokonce trestá, přitom se sklonem k sexuální deviací se člověk rodí a nemůže za ni.

 

Neohrožující odchylky

I když homosexuálové, transsexuálové, voyeur, fetišisti a další většinou neohrožují ostatní lidí, netěší se vážnosti většiny společnosti. Má to logiku, protože na každého, kdo se liší od většiny, se společnost dívá s nedůvěrou. Navíc ho nezná, nerozumí mu, zdá se jí nebezpečný a připisuje mu množství temných vlastností.

Přitom ani jednu z deviací nelze z člověka vymazat nebo se jí definitivně zbavit. Homosexuál nebo lesbička zůstanou upřednostňovat osoby stejného pohlaví, i kdyby se do prvního zamilovala Jennifer Lopez a do druhé Brad Pitt. Stejně transsexuály sotva přestane trýznit myšlenka a stálá touha získat opačnou sexuální příslušnost než tu, kterou byli vybaveni při příchodu na svět.

Exhibicionisty zase uspokojí jen a jen odhalení ztopořeného pohlavního údu před ženou, v jejíž očích vidí strach. Pro voyeury je jedinou formou sexuální aktivity ukájení se pohledem na nahou ženu nebo na pohlavní akt. Nic více. Fetišista se zase dokáže sexuálně uspokojit pouze prostřednictvím náhradního objektu ...

Jiným typem deviantů je masochista, jehož eroticky fascinuje agresivita, směřována proti němu. Vzruší se, jen když jej ponižují, šikanují, bijí nebo dokonce trýzní. Masochistu najdeme mezi heterosexuály i homosexuály.

Mnozí z nich ani nepotřebují partnera, někdy si sami způsobí i vážné zranění různými mučícími přístroji.

 

Nebezpečné úchylky

Existuje však kategorie sexuálních úchylek, které druhým lidem způsobují psychickou a často i fyzickou újmu na zdraví. Nejvážnější a nejnebezpečnější je sadismus. Sadista dosáhne orgasmu jen tehdy, když vybranému objektu způsobí bolest, utrpení nebo smrt. Rekvizity pro napadení a týrání objektu jako nůž, pistole, pouta, provazy, řetězy a podobně nosí s sebou. Někdy při kontaktu s obětí nedospěje k vyvrcholení, jindy se během dlouhého rituálu ukojí různými způsoby i několikrát.

Dosud nejmasovější odsouzený sadista na Slovensku Jozef Rigo před více než dvanácti lety nejprve zavraždil a pak znásilnil sedm žen. Pouze jediné oběti se podařilo ubránit.

Nebezpečnou deviací je pedofilie, uspokojování sexuálního pudu stykem s dětmi. Často postihuje duševně nerozvinuté muže, kteří si onemocnění neuvědomují a namísto u lékaře se nejprve ocitají před vyšetřovatelem.

Incest, tedy pohlavní styk mezi nejbližšími příbuznými, je trestný tehdy, když deviant využívá závislost oběti od jeho chování. Nebo když například otec zneužívá nezletilé dcery. Nejčastěji se vyskytuje v neharmonických rodinách. Často nebývá odhalen.

 

Kromě základních skupin má každá množství podskupin včetně množství kombinací.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Co je to frigidita?

Tak na tu to ani nezkoušej! To je frigidka! - Radil kategoricky a dost nahlas jeden teenager druhému. Lidé v autobuse se tak...
více…

Erekci pomáhá vyvážená strava a hodně zinku

Erekce je věc, kterou se v hlavě zabývá snad každý muž. Jsem dost tvrdý, vydržím dlouho, nejsem příliš rychle?...
více…

Druhy afrodisiak

Za afrodisiakum je považována jakákoliv potrava. Muži i ženy toužící po větší slasti vyzkoušeli ledacos, ale...
více…

Afrodisiaka - stará erotická kuchyně

Také afrodisiaka, prostředky pro zlepšení sexuálního apetitu, mají svou historii. Podle vědců je znali již staří...
více…

Nadváha a sex

Jak souvisí nadváha a intimní život? Nadváha se sexuálním životem může, ale nemusí souviset. Velmi často se však...
více…

Erektilní dysfunkce (impotence)

Erektilní dysfunkce je neschopnost dosáhnout nebo udržet erekci (ztopoření) dostatečnou pro uspokojivý pohlavní styk....
více…

Alkohol a sex

Alkohol ovlivňuje sexuální život několika způsoby. Dlouhodobé a pravidelné užívání alkoholu má negativní účinek...
více…

Afrodiziaka

Afrodiziaky nazýváme prostředky zvyšující sexuální touhu a vzrušení. Jejich název je odvozen od jména starořecké...
více…

Tantrická masáž prověří vaše vztahy, zažene stres a zlepší vaše zdraví

Tantrická masáž je rituál, který vychází z tantrické filozofie. Těší se stále větší oblibě u mužů, žen i...
více…

Chcete se milovat jinak? Promluvte si otevřeně se svým partnerem!

Milování je ve vztahu důležité. A neméně důležité je, o něm také mluvit! Pokud chcete, aby vám to s partnerem či...
více…