Hubnutí pomáhá hovězí maso a pramenitá voda
Břišní tuk není nic, co by nás mohlo zdobit. Navíc je nebezpečný pro zdraví. Jeho další špatnou vlastností je, že rychle přibývá a přitom pomalu a obtížně se ho zbavujeme. Ale dobrá zpráva je, že se ho zbavit můžeme. Chce to jen, vybrat si ty správné spojence. A těmi jsou pohyb a speciální výživa.
Břišní tuk je jako každý jiný
Největším problémem tuku na břiše, jakož i na ostatních částech těla je, že se nedá shazovat lokálně. Tuk při redukci ubývá ze všech partií, akorát z břicha a hýždí jaksi hůře, protože právě zde má své dost hutné zásoby. Ale správné volené potraviny mohou jeho spalování urychlit. Negativem je, že sejde i z boků, rukou, či poprsí. Nebo to negativum není?
Zelený čaj
K snídani je určitě lepší než káva s cukrem a smetanou. Zelený čaj se pije zásadně bez cukru, bez medu, bez mléka, prostě čistý. Správnou přípravou kvalitního zeleného čaje objevíte i jeho jemné chuťové vlastnosti. Výhodou je sloučenina EGCG, která je přímo zaměřena na spalování tuku. Popíjení zeleného čaje během dne příjemně osvěžuje, motivuje k pohybu a bojuje proti ložiskům tuku na břiše.
Pálivé koření
Lze sem zahrnout chilli papričky, ale i cibuli, česnek, zázvor. Pracují na bázi vnitřního zahřátí tkání. Nejenže po dobrém chilli vám nebude zima ani když venku mrzne, ale tyto vlastnosti zahřívají i organismus, což ovlivňuje spalování tuku.
Voda
Čistá a svěží. Má vynikající vlastnost rozpouštět a vyplavovat toxiny v našem těle. Jak to souvisí s úbytkem tuku? Tukové zásoby jsou do jisté míry i zásobárnou tělesných toxinů. Právě proto se nedoporučuje radikálně hubnutí, protože ztrátou tuku se může do těla vyloučit náhlé "nestravitelné" množství odpadních látek. Voda však pročišťuje a ozdravuje naše tělo, zbavuje nás toxinů přirozeně a čím zdravější organismus máte, o to méně tuku se vám na břicho naváže.
Hovězí
Má vysoký obsah bílkovin, zato nízkou míru tuku. Díky tomu získáte mnoho energie pro tělo, aniž by bylo zatíženo množstvím tuku, či sacharidů. To v konečném důsledku znamená, že hovězí maso se zeleninou je pro spalování tuku efektivnější cesta, než vepřový řízek s bramborami, či rýží.