Trvanlivé jídlo se vám může hodit, pokud zrovna nestíháte, ale i v extrémních situacích

Trvanlivé jídlo na cesty je v podstatě alternativou různých cestovních konzerv. Oproti konzervám však poskytuje mnoho výhod. Vzít si ho můžete na náročnou outdoorovou aktivitu, hodí se třeba i na kurzy přežití. Využití však může mít i v běžných dnech, kdy snadno nahradí klasické jídlo.


Zdroj obrázku: {Mark Skalny} / Shutterstock.com

Výhody trvanlivého jídla

Trvanlivé jídlo na cesty neboli MRE (zkráceno z meal ready to eat) v této době znamená relativně chutnou náhradu běžného jídla. Technologie zpracování tohoto jídla totiž velmi pokročily, a tak je MRE snadno dostupné ve skvělé kvalitě a se snadnou přípravou. Trvanlivé jídlo obsahuje potřebné živiny ve vyváženém množství, aby tělo nestrádalo. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, zvládnete ji kdekoliv, stačí k tomu pouze voda. Velkou výhodou je dlouhá trvanlivost, která dosahuje klidně i 3 let.

Balení MRE

Tento typ stravování vznikl původně pro potřeby armády v podmínkách, kde lze stěží zajistit zásoby. V této době je to však oblíbený způsob stravování pro každého. MRE menu mnohdy obsahuje více než jen samotné trvanlivé jídlo. Můžete mezi ním najít hlavní instantní jídlo, dále dezert a nápoje v prášku. Může být připojena i lžička a samoohřevný pytlík. Pro větší komfort pak balení může obsahovat ještě koření, vlhčený ubrousek a žvýkačky.

MRE strava

Z tohoto typu trvanlivého jídla si jistě vybere každý. Koupit si totiž můžete MRE s obsahem masa, ale i ve vegetariánské nebo veganské verzi. Jestliže nepotřebujete plnohodnotné jídlo, ale stačila by vám pouze nenáročná svačina na cesty, nabízí se několik alternativ. Jedná se například o drinky, které v tekuté podobě nabízí všechny důležité živiny. Pro milovníky masa jsou pak skvělým řešením také jerky neboli sušené maso.

Trvanlivé jídlo na cesty si můžete vyzkoušet, ať už vyrážíte kamkoliv. Může posloužit jako náhrada teplého jídla na náročných cestách, nebo jako zasycení ve dnech, kdy si nestíháte připravit klasické jídlo.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články