Nejlépe placená práce

Pokud se právě rozhodujete čím se budete v budoucnu živit, asi si kladete otázku, co by mohlo být asi tak nejlukrativnější.

Je jisté, že pokud se budete živit kopáním kanálů, asi z toho nezbohatnete. A to i zároveň dává odpověď na otázku, která práce je nejlépe placená. Pokud v minulosti byly řemesla a práce svalů oceňované, v dnešní době se tento stav začíná velmi prudce měnit.

Svaly nahrazuje mnoho strojů a dokonce i rutinní práci, pro kterou bylo třeba ještě nedávno používat lidí, dnes dokáží počítačem řízené roboty provádět bez nutnosti účasti lidské pracovní síly.

Zároveň globalizace nám umožňuje, aby zaměstnavatelé přesouvali bez velkého problému výrobu do regionů, kde je pracovní síla (rozumějte hrubá pracovní síla) velmi levná. Kde lidem stačí méně než jedno euro na jeden den.

Asi začínáte tušit, že nejlépe placená práce je myšlení.

Je zajímavé, že právě tato práce je často považována za správnou práci, protože pokud se zeptáte lidí jakou by chtěli mít práci, tak většinou zazní něco takového: "abych nemusel mnoho dělat", "abych si něco promyslel a dostal za to hodně peněz ".

Nejcennější tedy jsou nápady.

Zajímavé je, že mnoho lidí se těmito pokyny neřídí. Bylo by výhodné myslet, ale na to, abyste mysleli, je nutné získávat stále nové informace. Čili - učit se.

Absolutní většina lidí informace nezískává. Utrácejí svůj drahocenný životní čas na sledování televize, čtení bulvárních novin, posedávání, polehávání a jinému odpočinku. Fajn, odpočinek je dobrá věc. Uznávám ho. Také si rád odpočinu. Avšak v dnešní informační době se zdá, že je nezbytné, abychom rostli a vzdělávali se v podstatě téměř každý den.

Pokud chcete uspět na trhu práce, máte vlastně docela jedinečnou šanci, začít něco dělat právě s sebou. To, že většina lidí to nedělá, je pro vás jen výhoda, budete mít menší konkurenci.

A tak pokud vám mohu doporučit, pracujte na rozvoji své hlavy. Kolik peněz měsíčně investujete do svého vzdělání? Položte si tuto otázku a odpovězte na ni vyčleněním konkrétního rozpočtu na své vzdělání. Každý měsíc investujte peníze do nějaké knihy nebo kazety se školícím programem, která vás posune někam dále.

Tyto peníze se vám mnohonásobně vrátí již v krátké budoucnosti. Totiž pokud v situaci, kdy se ostatní nevzdělávají, vy přečtete jen pár knih navíc, stanete se expertem v porovnání se všemi ostatními. A člověk, který je expert, který se vyzná, je zpravidla lépe placen než ti ostatní.

Čím více informací, budete mít z literatury, tím více nápadů se vám začne v hlavě vynořovat, jak různě byste se mohli ještě živit. Možná se dopracujete k tomu, že práce, kterou vykonáváte dnes je práce, kterou vůbec nemusíte dělat. Možná dostanete nápad jak se dá uživit mnohem lépe, než se živitel dnes.

 

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Mobilní telefony

Dalším způsobem jak je možné omezit, nebo ušetřit peníze je správa mobilních telefonů. V současnosti se dá říci,...
více…

Loterie

Pokoušíte občas štěstí? Mnoho lidí naletěli loterii. Je to častý úkaz pravděpodobně po celém světě. Ukázalo...
více…

Kreditky,bankovní karty a účty

Možná i vám přišla poštou kreditní karta s kulatou sumičkou, kterou můžete utratit kdy chcete a na co chcete a...
více…

Dáváte almužnu

Nevím jak je to v menších městech, ale v Praze je to tak, že pokud přejdu po centru jedním směrem osloví mě alespoň...
více…

Otázka zvyšování platu

Otázka zvyšování platu je na jedné straně samozřejmostí, ale na straně druhé jde o poměrně citlivou otázku. I...
více…

Víte kolik utrácíte?

Jedním z hlavních témat současnosti, která se vynořila v důsledku hospodářské krize je téma šetření. Ztráta...
více…

Pozor na dluhy

Momentálně je velmi nepříjemný trend života na dluh. Ekonomická krize nám ukazuje, že toto není správná cesta pro...
více…

Peníze kazí lidi?

Možná jste již slyšeli ten názor, že peníze kazí lidi peníze jsou špatné člověk, který má hodně peněz je...
více…

Jak si zvýšit plat?

Mnoho lidí chce dosáhnout zvýšení platu. Mnoho firem (zejména v minulosti) má platové tabulky, podle nichž se...
více…

Jak zažádat o zvýšení platu?

Žádost o zvýšení platu byste měli zaměstnavateli předkládat formálně ve vhodném čase. Ideální je sjednat si...
více…