Zajímavé kulturní a společenské akce v Dubaji

Leden/Únor – v tomto období se v Dubaji koná populární dubajský týden módy. Prezentují se zde například světové značky jako Christian Dior nebo Givenchy.

Únor/Březen – Stanley Jordam, Toto nebo Robin Gibb. Ti co mají rádi jazz, tak tyto jména jistě zaslechli. Minulý rok tito zpěváci navštívili festival jazzu v Dubaji – Dubai International Jazz Festival.
Dubai Desert Classic – toto je jedna z nejoblíbenějších akcí v SAE. Akce se koná v Clubu Emirátes Golf a láká velká jména světového golfu.

Březen/Duben - mezi ty nejvýznamnější turistické atrakce patří Do Buy – dubajský nákupní festival. Dále v tomto období můžete navštívit i Dubaj Desert Rock. Je to dvoudenní rockový hudební festival. V předešlých letech se zde uvedly taková jména jako The Prodigy, Megadeth nebo Iron Maiden.

Duben/Květen - v Dubai International Exhibition Centre se každoročně pořádá The Brite Show. Jedná se o tradiční výstavu se svatební tématikou, která přiláká stovky vystavovatelů z celé SAE. V jednom z těchto měsíců se pořádá i festival chuti a jídla-Festival of Teste. Koná se od pondělka do neděle v Madinat Jumeirah a vždy se ho účastní nejlepší světoví kuchaři. 

Červen /Srpen - Další velmi navštěvovanou turistickou atrakcí je Dubai Summer Surprises – dubajská letní překvapení. Během těchto festivalů lze nakoupit veškeré zboží v různých slevách. Ve většině hotelů a nákupních center probíhají kulturní akce v duchu islámských tradic.

Září/ Říjen můžete navštívit největší textilní výstavu na Středním Východě-Motexha Textil Show. Tato výstava se koná v Dubai International Exhibition Centre, a přiláká zhruba na 500 vystavovatelů všech druhů oblečení a aspektů textilu.

Říjen/Listopad - Rytmy pouště – Desert Rytmus, je to poměrně mladý hudební festival, který přilákal i takovou osobnost jako je Kanye West.L

Listopad/Prosinec každoročně je pro turisty v tomto období připraveno několik zajímavých atrakcí při příležitosti oslavy nezávislosti emirátu od Velké Británie.
Za návštěvu stojí i Dubai Rugby Sevens – je to třídenní událost, během které se utká 16 mezinárodních ragbyových týmů o trofeje série IRB Sevens. Během celé události jsou pro návštěvníky připraveny různé výstavy a akce plné sportu a zábavy.

V Dubaji se dále pořádají různé koncerty, filmy, divadelní představení aj, které jsou ale výrazně ovlivněny přísným náboženstvím. Dražší hotely pořádají také divadelní představení v režii západních divadelních společností, a ojedinělé nejsou ani koncerty váné hudby, které většinou realizují evropské soubory. Veškeré informace o podobných událostech můžete získat buď v hotelích, nebo v tisku. V SAE je velice oblíbená populární hudba 70 a 80 let. Proto zde poměrně často vystupují na koncertu skupiny např. Boney-M, nebo Blockheads.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Podvodní hotel Water Discus v Dubaji

Hotel Water Discus se skládá ze dvou disků a to jeden najdete pod vodou a jeden nad vodou. Tato kombinace umožní...
více…

Plavání s delfíny v Dubaji – vodní park Atlantis

Pokud Vás tito úžasní tvorové zajímají, můžete si objednat dva druhy setkání s delfíny. Můžete se s nimi...
více…

Golfové hřiště v Creek parku – Dubai Creek Golf a Yacht club

Hřiště s Parem 71 je velmi dlouhou a nezapomenutelnou cestou. Od prvního odpaliště až k osmnáctému Greenu je to 6...
více…

Umělé souostroví mapy světa The World

The World je umělé vybudované souostroví, které má tvar mapy světa. Budování The World stálo cca 250 miliard...
více…

Hotel Atlantis The Palm v Dubaji

Hotel Atlantis The Palm leží na umělém ostrově ve tvaru palmy v Palm Jumeirah. Hotel se nachází zhruba 30 minut od...
více…

Vodní aquapark Aquaventure Atlantis v Dubaji

Atlantis je vodní park, který leží na palmovém ostrově Jumeirah poblíž hotelu Atlantis.  Mnoho atrakcí v parku...
více…

Palmové ostrovy - Palm Jumeirah

Ostrov Palm Jumeirah je jedním ze tří palmových ostrovů /Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali a Palm Deira/. Ostrovy byly...
více…

Nové parky v Dubaji

Ittihad Park leží na ploše cca 10 akrů. Tento park naleznete v Palm Jumeirah Dubai a je lemovaný 3.2 km běžeckou...
více…

Vodní taxi Abra v Dubaji

Dubajský záliv, zvaný také Al Chor, je zhruba 11km dlouhý a dopravu přes něj zajišťují stylové vodní taxi -...
více…

Potápění v Spojených arabských emirátech - SAE

Jedním z lákadel Emirátů je potápění, kde průzračné moře nabízí království korálů téměř na dosah ruky. ...
více…