Filmové studium Singapur

Filmové studio Singapur naleznete na ostrově Sentosa a je to něco jako zábavní park. Výstavba tohoto areálu byla zahájena v roce 2007 a skončena v březnu 2010. Oficiální velice slavnostní otevření zábavního parku bylo 28. května 2011.

Filmové studio je druhý největší park společnosti Universal Studios v Asii. Během svých prvních desíti měsíců přilákalo filmové studium zhruba 2 miliony návštěvníků. Filmové studio Singapur bylo otevřeno na oslavy čínského Nového roku a i když museli návštěvníci zaplatit 10 singapurských dolarů za vstup do parku, a přestože zábavní atrakce nebyly ještě v provozu, byly vstupenky již týden řed otevřením vyprodány. Při slavnostním otevírání zábavního parku byly přítomny i asijské hvězdy, jaké jsou Jet Li, Maggie Cheung, Vicki Zhao. Celkem bylo přítomno zhruba 1 600 hostů.

Filmové studio Singapur se skládá ze sedmi tematických oblastí, které obklopují nádhernou lagunu. Témata jsou: Hollywood, New York, Sci-Fi City, Starověký Egypt, Ztracený svět, Velice, velice daleko a Madagaskar. Každá tematická oblast je vlastně založena na filmu či nějaké známé a oblíbené televizní show. Každá oblast představuje své jedinečné vlastní atrakce, charakter vystoupení a ke všemu zde naleznete i k tématu laděné nákupní oblasti.

Ve filmovém studiu naleznete i pár nejvyšších horských drah na světě, které se inspirovaly na populárním seriálu Battlestar Galactica. Dále v parku naleznete i hrad ze Shreka a Monster Rock a jiné atrakce, které určitě stojí za to vidět a navštívit. Ve studiu Singapur naleznete i zhruba 30 restaurací a bufetů. Dále zhruba 20 unikátních prodejen, které jsou rozesety po celém parku.

Tematická oblast Hollywood:

Tato oblast se nachází hned u hlavního vchodu do areálu filmového studia Singapur a má jedinou atrakci. Je to divadlo v Broadway stylu. V této oblasti najdete i pár restaurací a řadu obchodů. Zóna Hollywood je lemována krásnou architekturou a palmami. Ve své výbavě má i repliku slavného hollywoodského chodníku slávy.

Tematická oblast New York:

Je založena na původním New York City. Oblast zahrnuje místa, které jsou velmi často objevována ve filmech a to včetně neonových světel, panoramata města, typické fasády domů a chodníků. V této zóně naleznete i repliku slavné newyorské veřejné knihovny se dvěma sochami lvů u jeho vstupu.

Tematická oblast Sci-fi City:

Tato zóna představuje mnoho moderních vychytávek a vymožeností života, ale jen s malými zbytky minulých obyvatel. Zde naleznete i jednu z horských drah, která je jednou t těch nejvyšších na světě. Výška dráhy je 42,7 metrů.

Tematická oblast Starověký Egypt:

Tato oblast je založena na historických průzkumech Egypta z roku 1930. Najdete zde obelisky i pyramidy, které jsou typické pro starověký Egypt. Jsou zde i hrobky faraónů. Tato tematická oblast si vybrala jako kulisu populární filmovou sérii - Mumie.

Tematická oblast Ztracený svět:

Zde uvidíte mnoho atrakcí, které byste viděli ve většině Universál parků, které jsou rozesety po celém světě. V této oblasti naleznete: Jurský park a Vodní svět. Jurský park je nově přepracovaný a naleznete zde populární vodní jízdy. Toto téma bylo zpracováno podle filmové série Stevena Spielberga. Vodní svět je navrhován podle předlohy dle filmu Waterworld ve kterém si zahrál populární herec Kevin Costner.

Tematická oblast Velice, velice daleko:

Zóna se skládá z mnoha míst, které můžete rozeznat z různých pohádek, a ukáže vám každodenní život postav z pohádek. Hlavní atrakcí této zóny je čtyřicet metrů vysoký hrad, na kterém je sedm věží. Říká vám to něco? Ano je to hrad, kde potkáte princeznu Fionu, Shreka, oslíka a kocoura v botách.

Tematická oblast Madagaskar: 

Tato zóna vám nabídne New Yorskou zoologickou zahradu s Alexem, Glorií, Melmanem a Martym. Kdo by neznal tuto oblíbenou pohádku. Zóna vám nabídne dvě projížďky atrakcemi a svěží tropickou džungli.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Pláž Tanjon - Singapur

Pláž Tanjong naleznete na jihu ostrova Sentosa, který je součást Singapuru.   V blízkosti pláže najdete...
více…

Kuchyně v Singapuru

Singapur nabízí širokou škálu mezinárodní kuchyně – mongolské, malajské, vietnamské, thajské, korejské,...
více…

Sluneční brýle na sport a venkovní aktivity

Kvalitní sluneční brýle spolehlivě ochrání oči při venkovních sportovních aktivitách a toulkách přírodou. A to...
více…

Léto je tu, vyrazte do přírody!

Příroda dělá s naší duší hotové zázraky. Využijte krásné letní počasí a vyrazte do přírody sami, se svou...
více…

Unikátní hotel s deštným pralesem v Dubaji

Hotel s vlastním bazénem? Ale hotel s vlastním lesem, to už bude unikát! Budují ho v Dubaji a nebude to ledajaký les,...
více…

Brunej - stát, jehož návštěvu lze spojit s návštěvou Malajsie nebo Kambodži

Benzín zde stojí kolem dvaceti centů a nafta je ještě o něco levnější. V garáži místního vládce parkuje kolem...
více…

Maledivy - ráj, který postupně mizí do moře

Maledivy jsou známé ostrovy nacházející se nedaleko Srí Lanky v Indickém oceánu. Jde o krásný kout světa,...
více…

Istanbul - město dvou kontinentů

Istanbul má několik míst, které zkrátka vidět musíte. Jsou to centra, místní Grand Bazaar, ulice, uličky, tržiště,...
více…

Taškent Uzbekistán

Taškent se rozléhá na místě, které bylo významným obchodním střediskem již ve 2. tisíciletí př.n.l. V...
více…

Hedvábí a nejlepší Ferganský trh Uzbekistán

Na jihu uzbecké části Ferganské kotliny se rozléhá Margilan, který již po mnoho let představuje centrum produkce...
více…