Krokodýlí farma v Singapuru

Krokodýlí farma se nachází v Taman Buaya a vstupenka do ní stojí zhruba 15 singapurských dolarů. Bohužel za videokameru doplatíte ještě ke vstupence 5 singapurských dolarů a za fotoaparát jeden.

Farma je rozdělena do několika tematických částí. Nejprve si prohlídnete krokodýly, kteří jsou ve svých výbězích roztříděni podle stáří. V prvním výběhu naleznete dvou až šestiměsíční malé krokodýlky. Ve druhém výběhu se můžete podívat na dvouleté kluky a ve třetím výběhu najdete statné samce, kteří jsou starší pěti let. Ve čtvrtém výběhu najdete krokodýli mrzáčky – nemají přední packy, některým chybí zuby a jiným chybí nožky zadní.

Dále prohlídka po farmě pokračuje okolo líhniště, kde třeba najdete v hnědozelené vodě ležící krokodýlí maminky, které kladou vajíčka a malými. Pokud půjdete dále, přijdete po betonovém chodníku k aréně, která je obehnaná vysokým drátěným plotem. Probíhá zde krokodýlí show, kterou si určitě nenechejte ujít. Poblíž arény má výběh krokodýlí mrzáček, kterého našli jako mímo v poušti. Tento krokodýl má znetvořený čumák a je bezzubý. Od malička ho musí krmit.

Kousek dál od tohoto krokodýlka naleznete jezírko, přes které vede po celé jeho délce dřevěná lávka, z které maté možnost pozorovat v bezpečí, ale poměrně zblízka opravdu veliké krokodýly. Tito krokodýli se koupají ve vodě, vyvalují se ve stínu, nebo se sluní na sluníčku. Když se díváte na tyto krokodýly, myslíte si, že jsou to pěkně udělané sochy. Nehybně tam leží s otevřenou tlamou i několik minut. Že to nejsou sochy, ale živí krokodýli poznáte, jen sem tam mrknutím oka.

Dokonce, i když jim donese zaměstnanec farmy krmení, zůstávají neteční. Ten do nich musí dloubat dlouhým klackem, aby se pohnuli a okusili alespoň něco málo z těch určitě chutných ryb. Většinou se potom pohnou a ryby v nich mizí jako nic. Na krokodýlí farmě si můžete prohlednout i krokodýli vycpané. Zajímavostí na nich je, že tito krokodýli mají na předních nohách nastrčené boxerky. Jakmile zazní hudba z okolních amplionů, které jsou umístěny po farmě, odeberte se do arény.

Show začíná. Uprostřed jeviště již stojí tři krotitelé krokodýlů. Budou vám s úklonou představeni a jak se odbyte tato ceremonie, již se chytnou dlouhých tyčí a začínají dráždit krokodýly. Samozřejmě, že se to ještěrům nelíbí a nejraději by zalezli no nory nebo se schovali do hlubokého jezera, jenže realita je jiná.

Zhruba metrovému ještěru svážou čumák a potom ho jeden z krotitelů táhne do bazénu. Ještěra drží zřízenec za ocas. Pokaždé ho nechá v jezírku kousek odplavat a potom ho hned stáhne zpět k sobě. Je to něco jako krokodýlí hypnóza. Potom už drží ještěra za zátylek a rukou mu mačká zátylek. Krokodýl úplně znehybní. Jakmile je dokonáno přebírá krokodýla druhý krotitel, který si ho přehodí na záda a zatančí s ním lambdu. Nezapomenutelný zážitek pro všechny. Potom se vystoupení dostane do druhé půlky.

Z jezírka vždy vylákají  nějakého nejméně tři metry dlouhého krokodýla, kterému musí nejdříve dlouhou tyčí přistrčit nohy úplně k tělu. K uzavřené tlamě si poklekne další krotitel a krouživými pohyby začne ještěra hladit mezi očima směrem dolů. Velice pomalu mu podpírá rukou hlavu a zvedá ji vzhůru. Opět pomalu ale jistě mu dává hlasitou pusu. Poté krokodýl otevře tlamu a ukáže své obrovské, špičaté zuby, které jsou tak bílé, že to vypadá, jako by mu je čistili:-). Zezadu ke krokodýlovi přistupuje druhý zřízenec a pokleká k němu. Konejšivě ještěra hladí po hřbetě a pomalu z kleku se pokládá na záda krokodýla a udělá si z něj pohodlnou postel.

Vrcholem celé krokodýlí show je krotitelova ruka, která je uprostřed zubaté krokodýlí tlamy. No, vypadá to velice nebezpečně. Kdyby si vystupující krokodýl řekl, že si jen tak scvakne, měli byste o horor a krvavou podívanou postaráno. Naštěstí se tak nestane. Krokodýl se probudí z umělého spánku, dostane pamlsek a odebere se odpočívat do jezírka. Zřízenci se s vámi za hlasitého potlesku rozloučí a vy se můžete jít najíst do nedalekého bistra.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Pláž Tanjon - Singapur

Pláž Tanjong naleznete na jihu ostrova Sentosa, který je součást Singapuru.   V blízkosti pláže najdete...
více…

Kuchyně v Singapuru

Singapur nabízí širokou škálu mezinárodní kuchyně – mongolské, malajské, vietnamské, thajské, korejské,...
více…

Sluneční brýle na sport a venkovní aktivity

Kvalitní sluneční brýle spolehlivě ochrání oči při venkovních sportovních aktivitách a toulkách přírodou. A to...
více…

Léto je tu, vyrazte do přírody!

Příroda dělá s naší duší hotové zázraky. Využijte krásné letní počasí a vyrazte do přírody sami, se svou...
více…

Unikátní hotel s deštným pralesem v Dubaji

Hotel s vlastním bazénem? Ale hotel s vlastním lesem, to už bude unikát! Budují ho v Dubaji a nebude to ledajaký les,...
více…

Brunej - stát, jehož návštěvu lze spojit s návštěvou Malajsie nebo Kambodži

Benzín zde stojí kolem dvaceti centů a nafta je ještě o něco levnější. V garáži místního vládce parkuje kolem...
více…

Maledivy - ráj, který postupně mizí do moře

Maledivy jsou známé ostrovy nacházející se nedaleko Srí Lanky v Indickém oceánu. Jde o krásný kout světa,...
více…

Istanbul - město dvou kontinentů

Istanbul má několik míst, které zkrátka vidět musíte. Jsou to centra, místní Grand Bazaar, ulice, uličky, tržiště,...
více…

Taškent Uzbekistán

Taškent se rozléhá na místě, které bylo významným obchodním střediskem již ve 2. tisíciletí př.n.l. V...
více…

Hedvábí a nejlepší Ferganský trh Uzbekistán

Na jihu uzbecké části Ferganské kotliny se rozléhá Margilan, který již po mnoho let představuje centrum produkce...
více…