Národní parky v Thajsku

Národní parky Thajska jsou známé svojí bohatou faunou a flórou. Poskytnou Vám pohled na nezapomenutelné scenérie a přírodní unikáty Thajska, které si tato země velice dobře chrání. Tyto pohledy ve Vás nechají nezapomenutelné vzpomínky na celý život.

Národní parky v Thajsku

Ve většině parků se platí vstupné, které činí kolem 200 Thb. Extra poplatek je za auto nebo motorku. Ve většině parků se dá i stanovat na místě k tomu určeném nebo v ubytovacích zařízeních na území parku. V informačních centrech mají k dispozici výborný popis, kde se park nalézá a kvalifikované průvodce.

V zastoupení uvádíme:

Národní park Khao Sok se rozléhá na ploše panenských lesů a na rozlehlých horských pastvinách. Najdete zde černé pantery, slony, medvědy, buvoly, tapíry, jávský skot. Na vycházku v parku se určitě vydejte k vodopádům Sip Et Chan, Tan Gloy, Bang Hua Raed nebo k rybníku Tang Nam. V parku je úplně nejlepší se pohybovat pěšky, abyste nepřehlédli jeho krásy. Mají zde také k dispozici kempy a ubytovny na přespání. Ubytování i stravu si musíte zamluvit předem.

Národní park Tarutao je první mořský park v Thajsku a je zapsán na seznam Přírodního dědictví zemí ASEAN. Park se skládá zhruba z 51 ostrovů. Ko Tarutao je největší a sídlí tam ředitelství parku. Na ostrově naleznete malebné zátoky, husté lesy a jiná zajímavá místa.

Národní park Mu Ko Phetra patří k provinciím Trang a Satun, a byl založen v roce 1984. Tento park je převážně skalnatý s různými údolíčkama a plážemi. Přenocování v tomto parku je možné jen pod vlastními stany.

Národní park Erawan byl založen roku 1975 jako 12. Thajský národní park. V parku najdete velké množství jak menších, tak i větších potoků, které poskytují životodárnou sílu veškerému porostu. Park Erawan je proti monzunovým přívalům chráněn vysokými kopci. Proto sem turisté jezdí i v tomto období, kdy se tento park stává vodním rájem. Nejteplejším obdobím v Erawanu je únor až duben. Na svých procházkách projdete smíšený opadavý les, který přechází v les suchý a potom tropický prales. Velice dobré podmínky a stálé podnebí v parku vyhovuje mnoha druhům savců, plazům a obojživelníkům. Můžete zde potkat tygry, zajíce, gibbony a jiné druhy zvířat. Při procházce lesem a pralesem navštivte i vodopád Erawan. Vodopád je do sedmého stupně obklopen krásnými lesy a velkým množstvím stezek, po kterých se dostanete až k šestému stupni vodopádu. Pokud byste se chtěli dostat až na sedmý stupeň, museli byste vyšplhat po skále. Za zmínku v tomto parku stojí určitě i jeskyně Phar That, která je sám krápník a na jejich stěnách se můžete podívat na geologické složení místního vápence. Je zde i jeskyně Mi, v které naleznete pět komor s kameny a krápníky. Ty Vás okouzlí svými podivnými tvary a barvami.

Národní park Sai Yok. Celý povrch tohoto parku je pokryt ve většině případů vápencovými horami a průměrná teplota se zde pohybuje kolem 15-30°C. Zvláštním jevem tohoto parku je migrace zvířat, která putují přes hrarnice Myanmy a zpět. Pokud natrefíte na toto zvířecí putování, zanechá to ve Vás nezapomenutelný zážitek. V parku také žije nejmenší savec světa. Je to netopýr Kitti, který váží pouze dva gramy. Při návštěvě parku nevynechejte vodopád Sai Yok a jeho většího bratra Sai Yok Noi.

Národní park Nam Nao patří mezi nejkrásnější parky Thajska. Nachází se v krajině, která si Vás na první pohled podmaní. Potkáte se zde s hodně velikýma borovicemi. Jejich koruny se vypínají vysoko k nebi a Vám se zdá, že se nebe dotýkají. Dále zde uvidíte opadavé lesy, vždy zelenou horskou trávu. Můžete pozorovat lišky, králíky, jeleny a jiné savce. Při výletech si dávejte pozor na leopardy a tygry. Ti zde žijí volně a množí se. Za zhlédnutí určitě stojí krásné orchideje, které mají omamnou vůni a poletují všude kolem nich i kolem Vám motýli. Je jich na 340 druhů.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Dream World nejoblíbenější zábavní park v Thajsku

Dream World. Pokud máte děti nebo se i vy rádi zabavíte, určitě musíte navštívit tento zábavní park v Bangkoku....
více…

Marina Park v Thajsku

Marina park je součástí Safari parku nedaleko Bangkoku. Je to výborný rodinný výlet na celý den. Projděte se v Zoo...
více…

Safari park v Bangkoku-Thajsko

Safari World se skládá ze dvou částí a to: Safari park a Marine park/mořský park/. Celé safari se rozkládá na...
více…

Hadí farma v Bangkoku

Thajsko je exotická země, do které létá z Česka pořád více turistů. Lákají je tam památka, thajské masáže,...
více…

Největší chrám v Bangkoku Wat Pho - Thajsko

Wat Pho /chrám ležícího Buddhy/ je největším chrámem v Bangkoku a je znám hlavně svou obří sochou ležícího...
více…

Zoo v Thajsku

Zoo Dusit v Thajsku bylo původně součástí královského paláce Dusit a v podstatě bylo první thajskou zoologickou...
více…

Vodní doprava v Bangkoku - Thajsko

Pokud pojedete do Bangkoku, je nutností pro každého návštěvníka tohoto města výlet na řece. Existuje mnoho...
více…

Nejvýznamnější chrám v Thajsku Wat Phra Kaeo

Nejvýznamnějším chrámem Thajsku je chrám smaragdového Buddhy /Wat Phra Kaeo/, který se nachází v Bangkoku v...
více…

Co je to wat? Thajsko

Wat je soubor staveb, které se používají jako chrámy, kulturní centra i buddhistické kláštery. Thajské...
více…

Mořský národní park Tarutao v Thajsku

V Thajsku jsou nejen zelené parky. Raritou v této zemi je park podmořský, který se nazývá Tarutao. Toto slovo...
více…