Pláže a koupání Izrael

Všechna moře, která obklopují Izrael /Středozemní, Mrtvé, Galilejské a Rudé/ vám nabídnou široké možnosti koupání a slunění.

Pláže a koupání Izrael

Pozor!! Opalování „nahoře bez“ a nudismus je ale v Izraeli zakázáno. Doporučujeme si u Středozemního moře vybírat pláže s plavčíkem: jsou zde víry a podmořské proudy. Na pobřeží Středozmního moře v Caesaree najdete krásnou mušličkovou pláž, kterou musíte určitě navštívit.

Severně od Tel Avivu naleznete sice písčitý vstup do moře, ale mělké mořské skalnaté dno. Proto si raději určitě přibalte boty do vody. V některých lokalitách jako jsou Nahariya, Akko a přírodní rezervace Poleg bývají problémy s čistotou vody. Boty do vody vás budou chránit před mořskými ježky a ostrými korály. V měsíci červenci se v mořích mohou vyskytnout žahavé medúzy. Většina pláží v Izraeli je celkem rušná, neboť místní mládež miluje plážové sporty.

Vyhledávané pláže jsou např Gordon Beach v Tel Avivu, která je písčitá, vybavená sprchami, a máte zde i možnost občerstvení. Další oblíbenou pláží je Aqueduct Beach, která se nachází na sever od Caesarea - zřícenina římského akvaduktu. Pláž je ale bez vybavení, a při větších vlnách zde není koupání bezpečné. Další pláží je Ein Gev Resort Village Beach. Je to hotelová pláž, kterou najdete na sladkovodním Galilejském jezeře. Na jih od této pláže najdete i menší pláže, které jsou stíněny eukalypty. Pozor, dno je skalnaté.

Pláž Ein Gedi Beach naleznete u Mrtvého moře, a ve vodě se vznášíte jako korková zátka. Voda v tomto moři je léčivá, ale každá ranka, kterou máte, pálí jako oheň. Na této pláži najdete sladkovodní sprchy a kavárnu. Coral Beach Nature Reserve se nachází u Eilatu a je to přírodní rezervace s korálovým útesem, který je ideální pro šnorchlování a potápění. Zde najdete sprchy, převlékárny i půjčovnu vybavení. Tato pláž je vhodná pro běžné koupání – jsou zde totiž mořští ježci a pálivé korály.

V Eilatu se nachází i pláž Dolphin Reef Beach, která je vhodná pro koupání, je vybavená slunečníky a vyskytují se zde delfíni.  U vesnice Dor zhruba 30 kilometrů na jih od Haifynaleznete pláž pod názvem Tantura Beach, která je velmi klidná, čistá a bezpečná. Je zde možnost potápění a kempování.  

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Galilejské jezero Izrael

Sladkovodní Galilejské jezero má rozlohu166 km2, a je hluboké 44 m, které je také nazýváno Tiberiadské,...
více…

Kultura, sport a zábava - Izrael

Velice oblíbenými diváckými sporty jsou v této zemi fotbal, basketbal a atletika. Sportovně založené...
více…

Ubytování v Izraeli

Počítejte s tím, že stejně jako většina věcí je i ubytování v Izraeli celkem drahé. Ceny ubytování...
více…

Nákupy a suvenýry v Izraeli

Mezi oblíbené výrobky, které si turisté rádi z Izraele odvážejí, patří například kovotepecké výrobky, jako...
více…

Doprava v Izraeli

Izrael je velmi malá země, ale s hustou sítí autobusových linek. Cestovat můžete také vlakem, taxíkem nebo...
více…

Kuchyně v Izraeli

Izraelská kuchyně je velmi svázána pravidly – kašrut, a příprava i konzumace jídla musí být košer - hebrejský...
více…

Izrael /Israel/

Nikde na světě neuvidíte tolik památek s historií starou až pět tisíc let, tak jako​ právě v...
více…

Sluneční brýle na sport a venkovní aktivity

Kvalitní sluneční brýle spolehlivě ochrání oči při venkovních sportovních aktivitách a toulkách přírodou. A to...
více…

Léto je tu, vyrazte do přírody!

Příroda dělá s naší duší hotové zázraky. Využijte krásné letní počasí a vyrazte do přírody sami, se svou...
více…

Unikátní hotel s deštným pralesem v Dubaji

Hotel s vlastním bazénem? Ale hotel s vlastním lesem, to už bude unikát! Budují ho v Dubaji a nebude to ledajaký les,...
více…