Podvodní hotel Water Discus v Dubaji

Hotel Water Discus se skládá ze dvou disků a to jeden najdete pod vodou a jeden nad vodou. Tato kombinace umožní návštěvníkovi obdivovat hlubiny oceánu a zároveň si užívat teplého podnebí. Obě tyto konstrukce jsou spojeny pěti pevnými nohami, které pevně „sedí“ na mořském dnu ve kterých se nachází schodiště a svislá výtahová šachta. Velikost každého disku byla upravena na místní podmínky.

Pocit bezpečí je velice nezbytný pro pohodovou dovolenou. Oba komplexy byly navrženy, tak aby splňovaly nejpřísnější bezpečnostní normy. Konstrukce a technický stav je neustále kontrolován. Konstrukce je navržena tak, aby byla zajištěna bezpečnost hostů za všech okolností /např. povětrnostní podmínky, tsunami aj./. Hotel má i širokou šachtu s výhledem na oblohu, který dává pocit prostornosti a minimalizuje klaustrofobní pocity, které mohou mít někteří hosté hotelu při uzavřeném pobytu pod vodou.
Water Discus má i monitorovací systém integrovaný na mezinárodní zemětřesení a na počasí, je monitorován četnými kamerami dálkově i pod vodou. Kamery jsou umístěny na vhodných místech v celém komplexu. Luxusní hotely můžete najít po celém světě ale jen Water Discus Vám nabízí mnohem více. Je to vlastně hotel de lux. Přináší Vám jak luxusní ubytování a služby, tak i reálné mořské dobrodružství s úchvatnými výhledy do srdce oceánu.

V hotelu najdete i potápěčské centrum, které se nachází pod vodou. Centrum je vybaveno přechodovou komorou, která vede přímo do oceánu, bez nutnosti, přecházení po povrchu. Disponuje i dekompresní komorou pro tréninkové účely. Potápěčské centrum pořádá i výlety mezi různé barevné rybky, útesy, skály i vraky lodí. Jako hotel, který se pyšní různou nabídkou mořských dobrodružství, nesmí zapomenout ani na různé vodní sporty a podvodní sporty jako například motorové čluny pro vodní lyže, vodní skútry, 3 - sedadlové vodní ponorky pro hlubinný průzkum i rychlé podvodní skútry. Celý komplex hotelu je obklopen krásnýma, zářivýma korálovýma útesy. Tato jedinečná poloha hotelu Vám dovolí jak si vychutnávat tropické počasí, tak i nahlédnout do barevného podmořského světa, která je Vám na dosah ruky. První disk, který se nachází od 10 do 30m pod hladinou se skládá z 21 hotelových pokojů, které jsou přilehlé k potápěčskému centru a baru. Každý pokoj je stavěn tak přesně, až nabízí překvapivě přímé, ale bezpečné kontakty s mořskou faunou a flórou. Hosté tohoto disku mají k dispozici speciální osvětlení oblasti kolem okna a miniaturní podvodní vozidlo, které ovládají přímo z pokoje a které jim umožní, aby se blíže podívali i na mikroskopické podvodní tvory pomocí makrofotografie. Hosté si mohou své soukromí v případě potřeby chránit závěsy různých úrovní průhlednosti. Všechny pokoje jsou zvukotěsné, a ve všech je k dispozici vysokorychlostní internet.

Druhý disk a přilehlé satelity, které se nacházejí 5-7 metrů nad hladinou obsahují restaurace, wellnes a speciální rekreační areál. Multifunkční lobby, které je postaveno uvnitř obrovského bazénu ukazují střed disku. Na obrazovkách, které zde visí, mohou hosté sledovat oblast kolem podvodní části disku a mohou sledovat i potápěče. V tomto komplexu se nachází i odpočinková exotická zahrada. Restaurace pro hotelové hosty se nachází v jedné z družic horního disku. Stejně jako všechny místnosti ve Water Discus, nabízí překrásný výhled. Restaurace je elegantní a prostorná a je ideální místo pro odpočinek těla a duše. Celý komplex byl navržen a vybaven tak aby mohl poskytovat dopravní služby pomocí plavidel, která plují po vodě a vrtulníků pro které je přichystaná horní střecha komplexu k zajištění rychlé a pohodlné přepravy.
Aby byl hotel ve styku s vnějším světem po celou dobu, je vybaven stanicí lodního rádiového systému a satelitním telefonem. Hotel nabízí potápění nejen pro začátečníky ale i komplexní a bezpečnostní školení pro potápěče, kde lze získat certifikát. Dále nabízí i speciální kurzy pro řidiče podvodních turistických vozidel.

Toto vše Vás čeká zhruba za 2 roky, kdy má být tento hotel postaven. Celá stavba bude stát zhruba 50 000 dolarů.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Zoo v Dubaji

Dubajská Zoo se může pyšnit titulem „nejstarší Zoo“ na celém Arabském poloostrově. Svůj provoz zahájila již...
více…

Plavání s delfíny v Dubaji – vodní park Atlantis

Pokud Vás tito úžasní tvorové zajímají, můžete si objednat dva druhy setkání s delfíny. Můžete se s nimi...
více…

Golfové hřiště v Creek parku – Dubai Creek Golf a Yacht club

Hřiště s Parem 71 je velmi dlouhou a nezapomenutelnou cestou. Od prvního odpaliště až k osmnáctému Greenu je to 6...
více…

Umělé souostroví mapy světa The World

The World je umělé vybudované souostroví, které má tvar mapy světa. Budování The World stálo cca 250 miliard...
více…

Hotel Atlantis The Palm v Dubaji

Hotel Atlantis The Palm leží na umělém ostrově ve tvaru palmy v Palm Jumeirah. Hotel se nachází zhruba 30 minut od...
více…

Vodní aquapark Aquaventure Atlantis v Dubaji

Atlantis je vodní park, který leží na palmovém ostrově Jumeirah poblíž hotelu Atlantis.  Mnoho atrakcí v parku...
více…

Palmové ostrovy - Palm Jumeirah

Ostrov Palm Jumeirah je jedním ze tří palmových ostrovů /Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali a Palm Deira/. Ostrovy byly...
více…

Nové parky v Dubaji

Ittihad Park leží na ploše cca 10 akrů. Tento park naleznete v Palm Jumeirah Dubai a je lemovaný 3.2 km běžeckou...
více…

Vodní taxi Abra v Dubaji

Dubajský záliv, zvaný také Al Chor, je zhruba 11km dlouhý a dopravu přes něj zajišťují stylové vodní taxi -...
více…

Potápění v Spojených arabských emirátech - SAE

Jedním z lákadel Emirátů je potápění, kde průzračné moře nabízí království korálů téměř na dosah ruky. ...
více…