Tainan - Taiwan

Tainan je nádherné historické město na jihu Taiwanu. Je to nejstarší město na ostrově a nachází se na jihozápadním pobřeží Taiwanu.

Toto město má teplé klima po celý rok. Tainan je známý pro své velkolepé chrámy, historické budovy, krásnou přírodní krajinou i dobrým jídlem. Pozor, stejně jako v ostatních taiwanských městech, kromě středoškoláků a vysokoškoláků nemluví většina místních lidí, vč. taxikářů dobře anglicky. Nejlepší způsob jak cestovat po městě je buď taxíkem, na kolem nebo na motocyklu. K dispozici budete mít i autobusy.

Na autobusovém nádraží najdete turistický informační stánek s velmi přátelským personálem, který mluví anglicky. Ten vám i řekne, v kolik vyjíždějí v neděli vyhlídkové autobusy, které vás zavezou na prohlídku hlavních historických památek Tainanu. V informačním stánku vám i poradí v kolik a kterým autobusem dojet na noční trhy, které určitě nevynechejte.

Největším a nejznámějším nočním trhem v Tainanu je Huayuan, který je otevřen ve čtvrtek, v sobotu a v neděli. Na nočním trhu naleznete vše, na co si vzpomenete – oblečení, obuv, šperky, hračky, jídlo, pití a jiný sortiment. Někdy tam uvidíte i živou zábavu.

Pokud budete po městě Tainan jezdit taxíkem, tak se ujistěte, že máte mapu města. Oni si taxikáři občas zajíždějí na okruhy a pak vás zkasírují o něco víc, než byste platili, pokud byste jeli přímo na místo určení.

Tainan je známý i jako město jídla. Kromě široké nabídky potravin na nočních trzích, má město také velké množství pouličních prodejců, kteří se specializují na chutnou a levnou kuchyni.

Mezi tainanské speciality, které určitě musíte ochutnat, patří například tainanský toast – je to smažené pečivo, které je naplněno různými přísadami, jako jsou fazole, kuřecí maso, zelenina, mléčné omáčky nebo mořské plody. Určitě v Tainanu vyzkoušejte i krevety na kterých si jistě moc pochutnáte. Raritou v Tainanu je, že tam seženete i tradiční rakouské jídlo a pivo.:-).

Různých hospůdek, barů i restaurací naldete v Tainanu bezpočet a určitě nezapomeňte vyzkoušet jejich čaj s mlékem. Je to opravdu pochoutka.

Do Tainanu se dostanete buď letadlem, na nejbližší mezinárodní letiště v Kaohsiungu, odkud můžete jet do města buď vlakem, autobusem nebo taxíkem. Můžete si pronajmout i osobní auto. Cesta z letiště do centra města trvá zhruba hodinu. Dojet přímo do Tainanu můžete i autobusem, neboť město má dobré autobusové spojení s ostatními městy v Taiwanu.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Taiwan /Tchaj-wan/

Taiwan je malý ostrovní stát, který se nachází jihovýchodně od pevninské Číny v Pacifickém oceánu....
více…

Doprava na Taiwanu

Mezi nejlevnější a nejrozšířenější dopravu na Taiwanu patří autobus, který je označen logem UBus. Ten je mnohem...
více…

Sluneční brýle na sport a venkovní aktivity

Kvalitní sluneční brýle spolehlivě ochrání oči při venkovních sportovních aktivitách a toulkách přírodou. A to...
více…

Léto je tu, vyrazte do přírody!

Příroda dělá s naší duší hotové zázraky. Využijte krásné letní počasí a vyrazte do přírody sami, se svou...
více…

Unikátní hotel s deštným pralesem v Dubaji

Hotel s vlastním bazénem? Ale hotel s vlastním lesem, to už bude unikát! Budují ho v Dubaji a nebude to ledajaký les,...
více…

Brunej - stát, jehož návštěvu lze spojit s návštěvou Malajsie nebo Kambodži

Benzín zde stojí kolem dvaceti centů a nafta je ještě o něco levnější. V garáži místního vládce parkuje kolem...
více…

Maledivy - ráj, který postupně mizí do moře

Maledivy jsou známé ostrovy nacházející se nedaleko Srí Lanky v Indickém oceánu. Jde o krásný kout světa,...
více…

Istanbul - město dvou kontinentů

Istanbul má několik míst, které zkrátka vidět musíte. Jsou to centra, místní Grand Bazaar, ulice, uličky, tržiště,...
více…

Taškent Uzbekistán

Taškent se rozléhá na místě, které bylo významným obchodním střediskem již ve 2. tisíciletí př.n.l. V...
více…

Hedvábí a nejlepší Ferganský trh Uzbekistán

Na jihu uzbecké části Ferganské kotliny se rozléhá Margilan, který již po mnoho let představuje centrum produkce...
více…