Jak ve fritéze usmažit rybu

Lidé na celém světě mají rádi ryby. Existuje více způsobů, jak ryby připravit, mimo jiné i smažením ve fritéze. Díky křupavému obalu, který se vytvoří při fritování, je to rychlý způsob, jak připravit lahodně rybu jakéhokoli druhu. Až budete příště chtít smažit rybu, použijte fritézu a pozvěte rodinu nebo přátele na domácí jídlo, které chutná jako z restaurace.

Jak ve fritéze usmažit rybu

Co budete potřebovat:

  • podmáslí
  • rybu
  • rostlinný olej
  • fritézu
  • hrnek mouky
  • 2 lžičky černého pepře
  • půl lžičky soli
  • 1 vejce
  • cedník
  • děrovanou naběračku
  • papírové utěrky

Návod:

  1. Nakrájejte rybu na malé kousky a dejte je do mísy.  Nalijte do ní podmáslí tak, abyste přikryli všechny kousky. Namáčením v podmáslí z ryby   odstraníte většinu jejího zápachu i chuti. Přikryjte nádobu a postavte asi na hodinu do ledničky. 
  2. Dejte do mísy mouku, sůl a pepř a promíchejte. Soli a pepře dejte podle vlastní chuti.
  3. Naplňte fritézu do poloviny rostlinným olejem a zahřejte ho na 190 °C. Pak položte na hrnec cedník. Na talíř dejte 2-3 vrstvy papírových utěrek na odstranění dalšího tuku.
  4. Vyndejte z ledničky mísu s rybou. Vyjměte rybu z mísy a opláchněte studenou vodou. Dejte kousky ryby na talíř a podmáslí vylijte do odpadu. Smíchejte v míse 1 vejce s 2 hrnky čerstvého podmáslí a přidejte kousky ryby.
  5. Vyjměte ze směsi kousky ryby a obalte je v ochucené mouce. Opatrně pouštějte kousky ryby do fritézy. Pokud byste smažili příliš mnoho kousků najednou, těstíčko by nebylo správně křupavé. Při smažení ryby ve fritéze nepoužívejte košík, protože těstíčko by se k němu přilepilo.
  6. Smažte rybu 4-5 minut, dokud nevyplave na povrch a nebude mít zlatohnědou barvu. Vyjměte ji z oleje děrovanou naběračkou nebo kleštěmi a dejte do cedníku. Stejným způsobem osmažte všechny kousky ryby.
  7. Přendejte okapané kousky ryby z cedníku na talíř pokrytý papírovými utěrkami. Když dokončíte smažení, vypněte fritézu a můžete si pochutnávat na rybě.

Tip: Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat fritézu.

 

comments powered by Disqus


Podobné články


O fritézách

Jídlo z nich je tak mastné a tak dobré! Jídlo vytažené z fritézy je horké a křupavé na povrchu a teplé a jemné...
více…

Jak zabránit, aby se potraviny nelepily na košík ve fritéze

Jistě chcete, aby Vámi připravené fritované jídlo stejně dobře vypadalo jako chutná. Ale nesprávné použití...
více…

Fritovat ve fritéze nebo na sporáku?

Pokud často fritujete nebo pokud si doma chcete připravovat jídla jako z restaurace, fritéza Vám přijde vhod. Snadno v...
více…

Jak používat fritézu

I když jsme jako společnost stále více obezřetní vůči zdraví a snažíme se vyhýbat smaženým jídlům, stále...
více…

Jak použít domácí fritézu

Ať už se jedná o smažený sýr, cibulové kroužky v těstíčku nebo tradiční kuřecí řízky, při fritování...
více…

Informace o fritézách

Fritovaná jídla můžete najít téměř po celém světě. Připravují se především ve fritézách. Fritézy jsou...
více…

Alternativy k fritéze

Fritování je metoda přípravy jídla, kdy jídlo ponoříte do hluboké nádoby naplněné olejem nebo jiným tukem...
více…

Domácí fritézy

Fritování je jednoduchá metoda, jak připravit chutné dobroty. Koupit si fritézu může být drahé, zvlášť pokud ji...
více…

Bezpečnost při práci s fritézou

Fritézy se používají komerčně i v domácnostech na smažení celé řady potravin. Ačkoli fritézy jsou...
více…

Odstraňování mastnoty z fritézy

Fritézy se často využívají komerčně v řetězcích rychlého občerstvení i v jiných restauracích, kde...
více…