Jak ve fritéze usmažit rybu
Lidé na celém světě mají rádi ryby. Existuje více způsobů, jak ryby připravit, mimo jiné i smažením ve fritéze. Díky křupavému obalu, který se vytvoří při fritování, je to rychlý způsob, jak připravit lahodně rybu jakéhokoli druhu. Až budete příště chtít smažit rybu, použijte fritézu a pozvěte rodinu nebo přátele na domácí jídlo, které chutná jako z restaurace.
Co budete potřebovat:
- podmáslí
- rybu
- rostlinný olej
- fritézu
- hrnek mouky
- 2 lžičky černého pepře
- půl lžičky soli
- 1 vejce
- cedník
- děrovanou naběračku
- papírové utěrky
Návod:
- Nakrájejte rybu na malé kousky a dejte je do mísy. Nalijte do ní podmáslí tak, abyste přikryli všechny kousky. Namáčením v podmáslí z ryby odstraníte většinu jejího zápachu i chuti. Přikryjte nádobu a postavte asi na hodinu do ledničky.
- Dejte do mísy mouku, sůl a pepř a promíchejte. Soli a pepře dejte podle vlastní chuti.
- Naplňte fritézu do poloviny rostlinným olejem a zahřejte ho na 190 °C. Pak položte na hrnec cedník. Na talíř dejte 2-3 vrstvy papírových utěrek na odstranění dalšího tuku.
- Vyndejte z ledničky mísu s rybou. Vyjměte rybu z mísy a opláchněte studenou vodou. Dejte kousky ryby na talíř a podmáslí vylijte do odpadu. Smíchejte v míse 1 vejce s 2 hrnky čerstvého podmáslí a přidejte kousky ryby.
- Vyjměte ze směsi kousky ryby a obalte je v ochucené mouce. Opatrně pouštějte kousky ryby do fritézy. Pokud byste smažili příliš mnoho kousků najednou, těstíčko by nebylo správně křupavé. Při smažení ryby ve fritéze nepoužívejte košík, protože těstíčko by se k němu přilepilo.
- Smažte rybu 4-5 minut, dokud nevyplave na povrch a nebude mít zlatohnědou barvu. Vyjměte ji z oleje děrovanou naběračkou nebo kleštěmi a dejte do cedníku. Stejným způsobem osmažte všechny kousky ryby.
- Přendejte okapané kousky ryby z cedníku na talíř pokrytý papírovými utěrkami. Když dokončíte smažení, vypněte fritézu a můžete si pochutnávat na rybě.